|
شاید تاریخ حیات بر زمین بایستی از نو نوشته شود. زیرا با کشف فسیلهای میکروسکوپی جدید در کانادا انقلابی در دانش بشری رخ داده است. این فسیلهای ۴ میلیارد ساله نازکتر از تار مو هستند. احتمال حیات در مریخ هم مطرح شده است.
گروهی از پژوهشگران روز چهارشنبه (اول مارس/ ۱۱ اسفند) در هفتهنامه تخصصی "نیچر" اعلام کردند که موفق به کشف قدیمیترین فسیلهای میکروسکوپی تاکنون شناختهشده شدهاند؛ فسیلهایی که به عنوان "شاهدی مستقیم" برای حیات بر سیاره ما در حدود ۴ میلیارد سال پیش ارزیابی میشوند. این کشف تاریخی میتواند حتی نظریههای تاکنونی درباره امکان حیات بر دیگر سیارهها را نیز دگرگون کند.
به نوشتهی دومینیک پاپینو، از کالج دانشگاهی لندن و سرپرست این تیم تحقیقاتی، فسیلهای میکروسکوپی کشفشده در کانادا حدود ۳۰۰ میلیون سال قدیمیتر از قدیمیترین فسیلهای تاکنون شناختهشده هستند.
پاپینو و همکارانش در مؤسسههای تحقیقاتی زمینشناسی آمریکا، نروژ و نیز دانشگاه اتاوا، قدمت این میکرو−سنگوارهها را بین ۳ میلیارد و ۷۷۰ میلیون و ۴ میلیارد و ۲۹۰ میلیون سال تخمین زدهاند.
ظریفتر از تار مو
قدیمیترین فسیلهای میکروسکوپی تا پیش از این شناختهشده، در غرب استرالیا کشف شده بودند و ۳ میلیارد و ۴۶۰ میلیون سال قدمت داشتند. تیم تحقیقاتی پاپینو این سنگوارههای ریز را در لایههای کوارتز در کمربند گریناستون نیوواگیتوک در استان کبک کانادا یافته است.
عرض این فسیلهای میکروسکوپی نصف قطر یک تار مو و طولشان تا نیم میلیمتر است و به شکل لولهها و رشتههایی سرخرنگ جلوه میکنند.
بر اساس پژوهش تیم تحقیقاتی پاپینو، فسیلهای کشفشده، بازماندهی باکتریهایی هستند که در نزدیکی شکافهای کف اقیانوس که مواد مذاب زمین را به بیرون سرازیر میکرده، میزیستهاند و از آهن تغذیه میکردهاند. هنوز هم در سیاره ما هستند فضاهای حیاتی هیدروترمال سرشار از آهنی که باکتریها در آنها زندگی میکنند. این باکتریها شباهت زیادی به باکتریهای کهنسالی دارند که اینک بازماندههای آنها یافت شدهاند.
دانشمندان تاکنون همواره در رابطه با کشف احتمالی فسیلهای میکروسکوپی این تردید را داشتهاند که آیا آنها واقعا به ریشههای زیستی حیات راه میبرند. پژوهشگران پیرامون پاپینو اما روشهای بسیاری را برای تجزیه و تحلیل میکرو−سنگوارهها به کار بردهاند؛ از جمله استفاده از روش اسکن لیزری. این پژوهشگران تشریح کردهاند که بهویژه آثار آپاتیت یا کلسیم فسفات و یک ترکیب کربن دیگر دلایل محکمی بر وجود حیات هستند.
احتمال حیات بر مریخ
دومینیک پاپینو به خبرگزاری فرانسه گفته است که گرچه برای تعیین قدمت فسیلها "روشی قابل اتکا" به کار رفته، نتیجهی کار اما "کماکان قابل بحث میماند". به همین جهت، سرپرست تیم تحقیقاتی و همکارانش به شکلی محتاطانه عمر این فسیلهای میکروسکوپی را دستکم ۳ میلیارد و ۷۷۰ میلیون سال اعلام کردهاند.
آنگونه که نویسندگان این پژوهش اعلام کردهاند، کشف این میکرو−سنگوارهها میتواند نظریهها درباره وجود حیات در سیارههای دیگر را نیز دگرگون کند. اینکه در زمانی نسبتا کوتاه پس از بهوجود آمدن کره زمین در حدود ۴ میلیارد و ۵۷۰ میلیون سال پیش، آثار حیات بر سیاره ما ظاهر شده باشد، این گمان را تقویت میکند که در دیگر سیارههای دارای آب در خارج از منظومه شمسی نیز در زمانهایی چنین دور موجودات زنده وجود داشته بوده باشند.
متیو داد، از مرکز فناوری نانو در لندن و نویسندهی همراه پاپینو، تأکید میکند که بر سطح مریخ نیز در همان زمان، همچون بر سطح زمین، آب جاری بوده است. متیو داد در ویدئویی که در تارنمای اینترنی "نیچر" منتشر شده گفته است، پس قابل تصور است که بتوان دلایلی نیز برای وجود حیات در ۴ میلیارد سال پیش در مریخ پیدا کرد. او در عین حال ادامه میدهد، البته شاید هم زمین "تنها موردی استثنایی باشد". ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:تاریخ حیات بر زمین,کشف فسیلهای میکروسکوپی,انقلابی در دانش بشری,میکرو−سنگوارهها ,احتمال حیات بر مریخ,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
همانطور که از آموخته های خود در کلاس زمین شناسی به یاد دارید، زمین از لایه های مختلفی ساخته شده است. هر چقدر به سمت مرکز سیاره حرکت کنید، فشار و گرما شدیدتر می شود. خوشبختانه، برای ما که روی پوسته زندگی می کنیم (بیرونی ترین لایه)، دما نسبتا پایدار و مطلوب است.
در واقع، یکی از عواملی که زمین را به مکانی قابل سکونت تبدیل می کند این واقعیت است که سیاره ما فاصله مناسبی از خورشید دارد و انرژی کافی را برای گرم ماندن دریافت می کند. علاوه براین، دمای سطح آن برای پایداری آب مایع که از آن با عنوان مایه حیات یاد می کنند، به قدر کافی گرم است. ولی دمای پوسته زمین بسته به مکان و زمانی که آن را اندازه گیری می کنید، به طرز قابل توجهی فرق می کند.
ساختار زمین:
کره زمین از سنگ های سیلیکات و فلزهای موجود در هسته فلزی جامد، هسته بیرونی ذوب شده و هسته و گوشته ی سیلیکاتی تشکیل یافته است. هسته درونی شعاعی معادل ۱۲۲۰ کیلومتر دارد و هسته بیرونی در حدود ۳۴۰۰ کیلومتر امتداد یافته است. گوشته و هسته با فاصله زیادی از هسته واقع شده اند. گوشته ی زمین عمقی به میزان ۲۸۹۰ کیلومتر در زیر سطح دارد که آن را به ضخیم ترین لایه زمین تبدیل می سازد. این لایه از سنگ های سیلیکات تشکیل یافته که در مقایسه با پوست، غنی از آهن و منیزیم هستند.
اگرچه گوشته حالتی جامد دارد، اما دمای بالای درون گوشته باعث انعطاف پذیر شدن مواد سیلیکاتی می گردد که امکان جریان یافتن آن را به مدت طولانی فراهم می کند. دمای پوسته زمین چقدر است؟ لایه فوقانی گوشته(mantle) به گوشته ی لیتوسفری و استنوسفر تقسیم می شود. بخش لیتوسفر از پوسته و بخش سخت و سرد گوشته فوقانی تشکیل یافته، اما استنوسفر لایه ای با گرانروی پایین است.
پوسته زمین:
پوسته، بیرونی ترین لایه ی زمین می باشد که یک درصد از کل جرم زمین را به خود اختصاص می دهد. ضخامت پوسته بسته به مکان و زمان اندازه گیری آن فرق می کند، که از ۳۰ کیلومتر در نواحی قاره ای تا ۵ کیلومتر در زیر اقیانوس ها متغیر است. پوسته از سنگ های رسوبی، آذرین و دگرگونی تشکیل یافته است که در یک سری صفحات تکتونیک بصورت منظم قرار دارد. این صفحات در بالای گوشته زمین شناورند. فرآیند همرفتی در گوشته زمینه را برای حرکت مداوم صفحات مهیا می سازد.
این صفحات گاهی اوقات به همدیگر برخورد کرده و جدا می شوند یا در امتداد همدیگر می لغزند که به مرزهای همگرا و واگرا منتهی میشود. در مورد مرزهای همگرا، ماحصل کار غالبا نواحی فرو روی یا زیر خوابی هستند، جایی که صفحات سنگین تر به زیر صفحات سبکتر رفته و گودال عمیقی را پدید می آورند. مرزهای واگرا زمانی به وجود می آیند که صفحات تکتونیک از همدیگر جدا شده و دره های کافتی را در کف دریا پدید آورند. به محض وقوع این اتفاق، ماگما به روی سطح می آید.
مرز ترادیس (transform boundary) هنگامی شکل می گیرد که صفحات تکتونیک بصورت افقی حرکت کرده و بخش ها در نقطه تماس به هم بچسبند. با ادامه ی حرکت سایر صفحات در این نواحی تنش ایجاد می شود که شکستگی یا لغزش سنگ را در پی دارد. سرانجام، زلزله رخ می دهد. این نواحی شکستگی یا لغزش را “گسل” نامیده اند. فعالیت این سه نوع صفحه تکتونیک به شکل گیری پوسته زمین انجامیده و بازسازی سطح آن در دوره های چند میلیون ساله طول می کشد.
محدوده ی دمایی:
دمای پوسته زمین به طرز قابل توجهی متغیر است. دمای پوسته در لبه ی بیرونی اش که با اتمسفر سروکار دارد، با دمای هوا یکسان است. بنابراین، دمای آن در بیابان میتواند تا ۳۵ درجه سانتیگراد افزایش یابد و در قطب شمال هم زیر نقطه انجامد باشد. بطور متوسط، سطح پوسته زمین دمایی در حدود ۱۴ درجه سانتیگراد را تجربه می کند.
با این حال، بالاترین دمای ثبت شده ۷۰٫۷ درجه سانتیگراد( ۱۵۹ فارنهایت) بود که به عنوان بخشی از بررسی جامع دمای زمین در دشت لوت ایران به ثبت رسید. دانشمندان رصدخانه ناسا این بررسی ها را انجام دادند. پایین ترین دمای ثبت شده در کره زمین که در ایستگاه وستوک شوروی انجام شد، به قطب جنوب مربوط می شود که به دمای تاریخی منفی ۸۹٫۲ درجه سانتیگراد در ۲۱ جولای ۱۹۸۳ کاهش یافته بود. به این نکته توجه داشته باشید که قسمت اعظم پوسته زمین در اعماق اقیانوس ها قرار دارد. دما می تواند به دور از خورشید تا ۳-۰ درجه سانتیگراد تقلیل پیدا کند.
طبق تحقیقات صورت گرفته توسط زمین شناسان، اگر دما در اعماق پوسته قاره ای افزایش می یابد. برای مثال، در حال حاضر عمیق ترین معدن جهان معدن طلای تائوتونا’ در آفریقای جنوبی است که ۳٫۹ کیلومتر عمق دارد. در قسمت تحتانی معدن، دما تا ۵۵ درجه سانتیگراد هم بالا می رود. در چنین شرایطی، معدنچیان برای ادامه کار به سیستم تهویه هوا نیاز خواهند داشت. پس در پایان می توان گفت که دمای پوسته زمین متغیر است. دمای سطحی متوسط آن به زمان و مکان اندازه گیری آن بستگی دارد. پوسته زمین تنها مکان در منظومه شمسی است که از پایداری دما بهره می برد. ما باید به خاطر دمای پایدار، اتمسفر زیست پذیر و مگنتوسفر محاظ موجودات خوش شانسی باشیم. ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب: کره زمین,ساختار زمین,سنگ های سیلیکات,پوسته زمین,بالاترین دما,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
چبررسی استخوانهای فسیل شده لوسی، انسانتباری با ۳.۲ میلیون سال قدمت، نشان میدهد که علت مرگ او سقوط از بلندی، به احتمال زیاد سقوط از یک درخت بوده است.
سیتیاسکن استخوانهای لوسی آسیبهایی را نشان می دهد که شبیه به آسیبهای استخوانی ناشی از افتادن در انسانهای امروزی است.
این یافته این نظریه را تقویت می کند که Australopithecus afarensis (انسانوارهای جنوب عفار) حداقل بخشی از زندگی خود را روی درخت میگذراندهاند.
این تحقیق را تیمی از دانشمندان آمریکایی و اتیوپیایی انجام دادند و به این نتیجه رسیدند که یک سقوط "عمودی" به احتمال زیاد علت مرگ لوسی بوده است.
پروفسور جان کاپلمن از دانشگاه تگزاس در آستین میگوید بررسی استخوانهای لوسی مشابه چیزی است "که همه روزه در در اورژانسهای تمام دنیا" انجام میشود:
"ما آنجا نبودیم و چیزی ندیدیم اما مجموعه شکستگیهایی که ما تشخیص دادیم کاملا با آنچه در حجم عظیمی از کتابهای ارتوپدی بعنوان شکستگی بر اثر افتادن از بلندی آمده مطابقت دارد."
لوسی که فسیل استخوانهایش در سال ۱۹۷۴ در عفار اتیوپی کشف شد نام خود را از ترانه بیتلز، "لوسی در آسمان با الماسها"، گرفته چون در زمان کشف فسیلها، گروه اکتشافی دائم به این ترانه گوش میکردند.
فقط چهل درصد از استخوانهای لوسی به دست محققان رسیده است اما این انسانوار توجه افکار عمومی را به خود جلب کرد و یکی از معرفترین فسیلها از اجداد انسان امروزی است.
لوسی که حدود ۱.۱ متر قد داشته در زمان مرگ زن جوانی بوده است.
شواهدی در دست است که انسانواران جنوب عفار ایستاده و روی دو پا راه می رفتهاند و بر خلاف اجداد خود قدرت گرفتن با پاهایشان را از دست داده بودند. علاوه بر این بالاتنه آنها برای بالا رفتن بسیار مناسب بوده است.
فسیل لوسی مثل بسیاری از فسیلها شکستگیهای متعدد دارد اما دانشمندان با سیتیاسکن سعی کردند مشخص کنند کدام شکستگی محصول زمان زندگی و مرگ لوسی بوده و کدام یک بعد از مرگ او ایجاد شده است.
به گفته پروفسور کاپلمن که سی سال است در مورد لوسی تحقیق میکند، استخوانها لوسی با مجوز دولت اتیوپی در خفای کامل برای سیتیاسکن با وضوح زیاد به دانشگاه تگزاس منتقل شده و مدت ده روز، بی وقفه روز و شب از او تصویربرداری شده است.
با استفاده از این تصاویر که جزئیات بسیار ریز استخوانهای لوسی را نشان داد چندین شکستگی "مویی" در استخوانها لوسی پیدا شد. این نوع شکستگی شبیه این است که که ترکهای را خم کنید تا ناگهان بشکند. این اتفاق در استخوانهای یک انسان زنده و سالم رخ میدهد:
"لوسی وقتی زنده بوده دچار این شکستگیها شده اما علامت بهبود و جوشخوردگی در استخوانهای او دیده نمیشود، بنابراین به احتمال زیاد این شکستگیها در زمان مرگ لوسی حادث شدهاند."
پروفسور کاپلمان می گوید: "اگر به شکستگی دندهها نگاه کنید، دنده اول شکسته که نادرترین شکستگی دنده است. این یعنی ضربه بسیار شدیدی به قفسه سینه وارد شده بود."
پروفسور نانسی لاول از دانشگاه آلبرتا درباره یافتههای پروفسور کاپلمان میگوید: "ظاهرا تخیلی به نظر میرسد اما چیزی وجود ندارد که تفسیر او را نقض کند."
"خرد شدن سر استخوان بازوی لوسی مهمترین تکه این پازل است. اگر فرضیه ما درست باشد لوسی وقتی دستش را دراز کرده تا چیزی را بگیرد سقوط کرده است."
به جز این در جمجمه، آرواره، مهرهها، لگن، مچ پا و استخوانهای پای لوسی هم شکستگی وجود دارد.
محققان کپی سه بعدی تصویر سر استخوان بازوی لوسی را به متخصصان ارتوپدی نشان دادهاند و تاکنون همه نظر آنها این فرضیه را تایید کردهاند.
پروفسور کاپلمان میگوید کپی سه بعدی اسکن اسخوان را در ابعاد بزرگ چاپ کرده تا کاملا شبیه استخوان انسان به نظر برسد و جراحان آگاه نبودهاند که به تصویر یک استخوان ۳.۲ میلیون ساله نگاه میکنند.
"دولت اتیوپی با انتشار تصاویر سه بعدی شانه راست و زانوی چپ لوسی موافقت کرده تا هر کس علاقمند است آن را چاپ کند و خودش استخوانها و فرضیه ما را ارزیابی کند."
پروفسور لاول که تفسیر پروفسور کاپلمان را کاملا متقاعدکننده میخواند میگوید مرگ بر اثر افتادن از نردبان یا درخت اتفاقی است که میافتد و نیازی هم نیست که درخت خیلی بلند باشد:
"علاوه بر این ما واقعا فکر میکنیم منطقهای که فسیل لوسی در آن پیدا شده در زمان مرگ او درخت داشته است."
پروفسور کریس استرینگر از موزه تاریخ طبیعی لندن میگوید این سناریوی مرگ بر اثر افتادن از درخت با آنچه ما از انسانوارهای جنوب عفار میدانیم جور در میآید:
"آنها برای تغذیه، بعنوان سرپناه و برای محافظت از خود زمانهایی را بالای درخت می گذراندند."
"اگر لوسی جوان بوده مطمئنا بالای درخت برایش امنتر از روی زمین بوده که در آن شکارچیان پرسه میزدند." ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:انسانتباری با ۳,۲ میلیون سال قدمت,لوسی,فسیلها, اتیوپی ,دانشگاه تگزاس,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
آخرین یافتههای محققان از یک غار ماقبل تاریخ در منطقهای در جنوب فرانسه نشان میدهد که نئاندرتالها، گونهای از انسانهای اولیه، احتمالا تکامل یافتهتر از آنچه که بشر امروز ما تصور میکند، بودهاند.
به گزارش نشریه آتلانتیک، داستان از فوریه ۱۹۹۰ میلادی شروع شد، زمانی که صدای جریان هوا از لابلای سنگهای دهانه غار "برونیکه"، برای نخستین بار پس از ده ها هزار سال، توجه یک نوجوان ۱۵ ساله را به خود جلب کرد.
ورودی این غار، که در منطقه زیبایی به نام دره آویرون واقع شده است ، در گذر تاریخ با تخته سنگهای بزرگی پوشیده شده، و این نوجوان و پدرش حدود سه سال مشغول حفر تونلی بودند که به پشت آن راه پیدا کنند.
آنها پس از حفر یک تونل باریک ۳۰ متری و رفتن به داخل غار، خود را در میان دالان بزرگی یافتند که پر بود از استخوان حیوانات و علائمی از زندگی خرسها در آن، در دوران خیلی دور.
بخشهای مختلفی از زمین غار را آب فرا گرفته و دیوارههای آن هم پوشیده است از انواع برآمدگیهای معدنی موسوم به چکیده ( استالاگمیت، یا ستون های مواد معدنی که از کف غار به بالا آمدهاند) و چکنده ( استالاکتیک، یا ستونهایی از مواد معدنی که از سقف غار به زمین کشیده شدهاند).
اما با رفتن به عمق ۳۳۶ متری غار، با پدیده فوق العاده دیگری روبرو میشویم: دالان وسیعی که چند تا از چکیدههای آن "به دقت و از روی عمد" شکسته شدهاند. بقایای آتش هم در جای جای این دالان پیداست و در گوشهای هم تلی از استخوانهای سوخته باقی مانده است.
هیچ علامت و نشانهای که دال بر این باشد که این آثار بر اثر عوامل طبیعی در طول هزاران سال به این صورت در آمدهاند وجود ندارد، و طبیعتا کار خرسها هم نمیتواند باشد. اینجا بود که پدر و پسر تصمیم گرفتند موضوع را با یک باستان شناس در میان بگذارند.
نتیجه تست کربن این کارشناس نشان داد قدمت استخوانها به حدود ۴۷ هزار و ۶۰۰ سال پیش باز میگردد، که این خود نشان میدهد چکیدههای معدنی درون غار بسیار قدیمیتر از هر نقش باستانی است که تاکنون در غارهای مختلف جهان شناسایی شده است.
بر اساس تحقیقات صورت گرفته، این آثار نمی تواند کار انسان مدرن ( هموسپینها) باشد و بوجود آورندگان آن باید انسانهای اولیه باشند که در جنوب فرانسه امروزی می زیستند، یعنی نئاندرتالها.
آثار به جای مانده در این غار همچنین نشان میدهند که انسانهای اولیه، تکامل یافتهتر از آن بودهاند که بشر امروزی تصور میکند. ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:نئاندرتالها,غار ماقبل تاریخ,انسانهای اولیه,هموسپینها,جنوب فرانسه ,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
یک شرکت حفر معدن اعلام کرده یک قطعه الماس خام ۸۱۳ قیراطی را به خریداری حرفهای به قیمت ۶۳ میلیون دلار فروخته و به این ترتیب رکوردی جدید برجای گذاشته است. انتظار میرود که این رکورد به زودی باز هم شکسته شود.
شرکت حفر معدن "لوکارا دایموند" اعلام کرده که یک قطعه الماس خام را به قیمت ۶۳ میلیون دلار به فروش رسانده است. این سنگ قیمتی که آن را "صورت فلکی" نامگذاری کردهاند، به گفته مسئولان این شرکت ۸۱۳ قیراط وزن داشته است.
طبق اطلاعاتی که این شرکت منتشر کرده، خریدار یک جواهرشناس حرفهای بوده که قصد دارد این الماس را تراش دهد.
این الماس خام ماه نوامبر سال گذشته در معدن "کارووه" در بوتسوانا (کشوری در جنوب آفریقا) کشف شد. شرکت کانادایی "لوکارا دایموند" در بیانیه خود گفته است که این الماس، گرانترین الماس خامی بوده که تا کنون در جهان به فروش رفته است.
به گفته سخنگوی این شرکت آنها هیچ اطلاعی در مورد این که آیا الماس "صورت فلکی" به صورت قطعههای کوچکتر برش یافته یا به همان صورت کامل باقی مانده است، ندارند.
از معدن "کارووه" یک الماس دیگر هم کشف شده که قرار است در ماه ژوئن توسط بنگاه "ساتبیز" به حراج گذاشته شود. این الماس که "Lesedi La Rona" نام دارد ۱۱۰۹ قیراط است. گفته میشود این الماس بزرگترین الماس خامی است که تا کنون در جهان یافت شده است.
قیمت اولیه برای حراج این الماس ۷۰ میلیون دلار پایهگذاری شده است.
اخیرا یک قطعه الماس آبیرنگ نایاب در هنککنگ به قیمت ۲۸ میلیون دلار به فروش رفت. سال گذشته نیز یک الماس قیمتی مشابه در جریان یک حراجی در ژنو به قیمت ۴۵ میلیون یورو فروخته شد.
dw ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:قطعه الماس خام ۸۱۳ قیراطی,گرانترین الماس خام,بوتسوانا ,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
سقوط سیارکها، آتشفشانهای مهیب در شبه قاره هند یا تغییرات جوی؛ کدام یک از این عوامل در نابودی قطعی دایناسورها نقش داشتند؟ تحقیقات جدید نشان میدهند که انقراض دایناسورها، پیش از تمام این فاجعههای طبیعی رخ داده است.
بسیاری از دانشمندان معتقدند که دلیل اصلی انقراض دایناسورها که نزدیک به ۶۶ میلیون سال پیش آغاز شد، برخورد شهابسنگهای عظیمی به قطر ۱۰ کیلومتر با زمین در شبهجزیره "یاکاتان" در مکزیک بوده که در اثر آن دهانه آتشفشان چیکسوکلب به شعاع ۱۸۰ کیلومتر بهوجود آمده است.
برخی دیگر از این نظریه دفاع میکنند که آتشفشانهای عظیم و پرقدرت در هند که در دوره تصادم شهابسنگها با زمین رخ داده، عامل اصلی انقراض دیناسورها بوده است.
گروه سومی از محققان بر این باورند که هر دوی این عوامل در نابودی قطعی انواع این موجودات دیرینهزیست نقش بازی کردهاند. به نظر این گروه، برخورد سیارکهای بزرگ و ملتهب با زمین، در پوستهها و لایههای آن تغییراتی بهوجود آورده که یک رشته از آتشفشانهای سهمناک را به همراه داشته و در نتیجه در اثر دگرگونیهای جوی، این جانوران را به سراشیبی انقراض سوق داده است.
دادهها و تحلیلهای جدید
اکنون یک گروه کارشناس بریتانیایی به این نتیجه رسیدهاند که انقراض دیناسورها پیش از آن که شهاب سنگهای کلان به زمین اصابت کنند، آغاز شده بود.
در گزارشی که این گروه در مجله تخصصی "Proceedings of the National Academy of Sciences" منتشر کرده، آمده است که میلیونها سال پیش از نابودی قطعی این پستانداران خونگرم، بسیاری از انواع آنها (دایناسورهای گیاهخوار، گوشتخوار و همه چیز خوار) از میان رفته و نوعهای جدید ایجاد نشده بودند.این نتایج بر اساس تجزیه و تحلیل دادههای آماری بیش از ۴۲۰ یا ۶۱۴ نوع طبقهبندی شدهی این خزنده مهرهدار انجام شده است.بنا به گفته کارشناسان، نزدیک به ۲۴ میلیون سال پیش از تصادم شهابسنگهای سترگ با زمین، ظرفیت ایجاد انواع جدید دایناسورها در تمام راستههای آن به تدریج کاهش گرفته تا این که بهکلی از میان رفته است.
تنها برخی از انواع گیاهخوار این جانور دیرینهزیست از توانایی وفقدادن خود با محیط برخوردار بودند. احتمالا این گروه به دلیل داشتن فکها و دندانهای قوی توانسته بودند با تغذیه گیاهان خاصی در آن دوره به حیات خود ادامه دهند. به گفته کارشناسان بریتانیایی این گروه، ۱۴ درصد تمام انواع دایناسور را تشکیل میدادند.
در گزارش یادشده از دلیل انقراض قطعی دایناسورها سخنی به میان نیامده است. دانشمندان بریتانیایی ولی جمع سه عامل سقوط سیارکها، آتشفشانهای مهیب پیدرپی و تغییرات جوی را بیتاثیر نمیدانند.
dw ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:دایناسورها,آتشفشانهای مهیب ,آتشفشان چیکسوکلب ,شبهجزیره "یاکاتان",مکزیک,سقوط سیارکها,مجله تخصصی "Proceedings of the National Academy of Sciences",, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
دانشمندان موفق به کشف فسیل یک جاندار میگومانند شدهاند که سری زره پوش دارد و مهمتر از همه سیستم عصبی آن قدیمیترین موردی است که تا این حد به خوبی حفظ شده است.
به گزارش ساینس نیوز این فسیل متعلق به موجودی آبزی از نوع سختپوستان است که ۵۲۰ میلیون سال قبل میزیسته و در چین کشف شده است.
در این فسیل یک رشته دراز عصبی در طول بدن جاندار دیده میشود که بندهای بافتهای عصبی منظم در مرکز آن مشهود است. دانشمندان میگویند که حتی ساختارهای عصبی بهصورت مجزا در این بافتها به روشنی دیده میشود.
این تحقیق که در مجله «گزارش آکادمی ملی علوم آمریکا» منتشر شده، میگوید که یافتههای جدید بر روی این فسیل بر درک ما از چگونگی فرگشت سیستم عصبی در جانداران بسیار کمک میکند؛ چراکه این مورد یکی از کاملترین سیستمهای عصبی جانوری دوران باستانی کامبرین است؛ دورهای که ۵۰۵ تا ۵۷۰ میلیون سال قبل را دربرمیگرفته است.
در این دوره از تاریخ باستان زمین، تنوع جانوری با آهنگ سریعتری آغاز شد و از یک نوع بندپا جانورانی از رسته عنکبوتیان، حشرات و خرچنگها به وجود آمدند که سر آنها سختپوست، بدن آنها طویل و بند بند بود که در هر بند سه تا چهار جفت پا دیده میشود.
اورتگا هرنانتز از دانشگاه کامبریج میگوید که طول برخی از این جانداران به بالای ۱۵ سانتیمتر میرسید و حداقل ۸۰ پا داشتند.
این گزارش میافزاید این رشته عصبی به یک جفت پای بسیار کوتاه وصل است که در امتداد بدن رشد کردهاند.
همچنین یک دسته رشتههای عصبی نیز در فواصل منظم در نزدیکی رشته عصب مرکزی در پایینتنه این بندپا دیده میشود که تداعیکننده سیستم عصبی برخی از کرمهای مدرن است اما در بندپایان کنونی دیده نمیشود. این وضعیت سرنخهایی از فرگشت سیستم عصبی بندپایان کنونی نسبت به دودمان باستانی آنها برای وفق با شرایط زیستی متفاوت نشان میدهد.
اهمیت فسیل یاد شده در این است که معمولا فسیلها آثاری از دندانها، استخوانها و صدفها میدهد و معمولا هیچ آثاری از سیستم عصبی جانوران حفظ نمیشود. اما در برخی شرایط استثنایی جزییات بیشتری از بدن حیوانات را می توان در فسیلها یافت.
قبلا نیز فسیلهایی از بندپایان پیدا شده بود و حتی شواهدی مبنی بر اینکه آنها مغز داشتند نیز به دست آمده بود، اما این برای نخستین بار است که سیستم عصبی آنها به این شکل آشکار دیده میشود. ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:فسیل ,بندپایان,سختپوستان,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
دایناسورها آخرین بار بیش از ۶۰ میلیون سال قبل بر زمین گام زدند بنابراین بر دانشمندان ایرادی نیست اگر ندانند که این موجودات خون سرد بوده اند یا خون گرم.
این موضوع بحث داغی در محافل فسیل شناسی و جانورشناسی است.
حالا تازه ترین تحقیقات درباره این موضوع نشان می دهد بزرگترین موجوداتی که در تاریخ زمین ظاهر شدند، جایی بین این دو دسته قرار می گیرند.
نتایج این مطالعه در نشریه ساینس چاپ شده است.
دانشمندان میزان رشد صدها گونه زنده و منقرض را مقایسه کردند. این کار با استفاده از حلقه های رشد و اندازه استخوان دایناسورها انجام شد.
به گفته این محققان میزان رشد با درجه متابولیسم بدن ارتباط مستقیم دارد، یعنی میزان مصرف انرژی که دو دسته خون گرم و خون سرد را از هم جدا می کند.
خون گرم ها دمای بدنشان را ثابت نگاه می دارند اما خون سردها با تغییر فصل می توانند به دمای محیط عادت کنند.
موجودات خون گرم مثل پستانداران و پرندگان سوخت زیادی لازم دارند و آن را به سود خود به کار می برند، از جمله سرعت حرکت و قوای مغزی بیشتر.
خون سردها اقتصادی ترند یعنی کمتر مجبورند مصرف کنند اما از این فوایدی مثل سرعت حرکت بی بهره اند.
به گفته دانشمندان یک انسان ممکن است روزی پنج ساندویچ لازم داشته باشد اما خزندگان هم اندازه انسان شاید با هفته ای دو ساندویچ دوام بیاورند.
جان گریدی نویسنده اصلی مقاله که دانشجوی دکترا در دانشگاه نیومکزیکو است می گوید مساله خون گرم یا خون سرد بودن دایناسورها یکی از مباحث داغ در عالم فسیل شناسی و جانورشناسی است.
تیم او نظریه اش را با بررسی میزان رشد ۳۸۱ گونه متفاوت از جمله ۲۱ دایناسور تنظیم کرد.
از آنجا که استخوان ها هم مثل درختان در سطح مقطع شان دارای حلقه های رشد هستند، اندازه استخوان فسیل دایناسورها در سنین مختلف به فسیل شناسان امکان می دهد میزان رشد آنها در طول زندگی را حساب کنند.
اطلاعات نشان داد که دایناسورها از نظر درجه متابولیسمی جایی بین خزندگان و پستانداران قرار می گیرند.
این مطالعه همچنین چندین گونه زنده را در طبقه بندی جدید میان خون گرم و خون سرد قرار می دهد.
از جمله ماهی تن، بعضی کوسه ها، و لاک پشت موسوم به «پشت چرمی» از سایر ماهی ها و خزندگان حرارت بیشتری تولید می کنند درحالی یک پستاندار به نام اچیدنا در استرالیا هست که تخم می گذارد و برخلاف سایر پستانداران نمی تواند دمای بدنش را ثابت نگاه دارد.
BBC NEWS ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:دایناسورها ,خون گرم یا خون سرد؟,خزندگان,خون گرم و خون سرد ,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
محققان دانشگاه نورثوسترن و دانشگاه نیومکزیکو از کشف یک اقیانوس بالقوه آب در زیر ایالات متحده خبر دادهاند.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، گرچه آب این اقیانوس مایع نبوده و در صخرههای موجود در جبه (گوشته) زمین قرار دارد، چنین کشفی میتواند نمایانگر بزرگترین منبع آبی زمین باشد.
دانشمندان مدتهاست به دنبال کشف این موضوع بودهاند که چه میزان آب ممکن است بین سطح زمین و مخازن درونیتر آن وجود داشته باشد. هماکنون، استیو جاکوبسن ژئوفیزیکدان دانشگاه نورثوسترن و براندن اشماندت زلزلهشناس دانشگاه نیومکزیکو بستههای عمیق ماگما را کشف کردهاند که در 643.7 کیلومتری زیر امریکای شمالی واقع شدهاند؛ این بستهها نشان از وجود آب در چنین اعماقی است.
این کشف نشان میدهد آب سطح زمین میتواند از طریق تکتونیک صفحهای (حرکت در مقیاس بزرگ لیتوسفر) به چنین اعماقی نفوذ کند و در نهایت منجر به ذوبشدن نسبی صخرههای موجود در عمق جبه شود. لیتوسفر یا سنگکره خارجیترین لایه کره زمین است.
چنین دستاوردی دانشمندان را در درک چگونگی شکلگیری زمین، ماهیت ترکیب حال حاضر آن، فعالیتهای درونی و همچنین میزان آب گرفتارشده در صخرههای جبه این سیاره یاری میکند. محققان مدتهاست بر این باورند آب در لایه صخرهای جبه زمین و بین جبه پایینی و فوقانی در اعماق بین 402.3 تا 659.8 کیلومتری کره خاکی وجود دارد و کشف جدید نخستین شاهد مستقیم دال بر وجود این ماده در این منطقه از جبه موسوم به «ناحیه انتقال» است.
وجود H2O ذخیرهشده در صخرههای جبهای کلید اصلی این تحقیق است زیرا چنانچه فقط یک درصد وزن این صخرهها در ناحیه انتقال H2O باشد، این میزان معادل تقریبا سه برابر میزان آب در اقیانوسهای زمین خواهد بود.
جزئیات این دستاورد بزرگ علمی در مجله Science منتشر شد. ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:اقیانوس بالقوه آب ,جبه,سطح زمین, اقیانوسهای زمین,مجله Science ,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
بهتازگی در آرژانتین بزرگترین دایناسوری که تاکنون بر روی کره زمین زندگی میکرده کشف شده است. بنا به گفته دیرینهشناسان، ارتفاع این دایناسور غولآسا ۲۰ و طول آن ۴۰ متر و وزنش برابر با مجموع وزن ۱۴ فیل آفریقایی بوده است.استخوانهای بزرگترین موجود زندهایی که تاکنون روی کره زمین زندگی کرده است به تازگی توسط یک دهقان آرژانتینی یافت شد. این دهقان استخوانهای این دایناسور را در کویری که در فاصله ۲۵۰ کیلومتری در غرب شهر Trelew در جنوب کشور آرژانتین قرار دارد، پیدا کرد. این دهقان متوجه میشود که یافتهی وی چیزی غیرعادی است، به همین دلیل به کارشناسان موزه دیرینه شناسی در آن منطقه خبر یافتن استخوانهای قدیمی را میدهد. پس از آن، گروهی محقق شروع به جستجوی استخوانهای دیگر میکنند و سرانجام موفق به کشف ۱۵۰ قسمت استخوان میشوند. به گفته یکی از این محققان، اندازه این استخوانها نشان میدهد که این نوع دایناسور، بزرگترین موجود زندهایی بوده که تاکنون روی کره زمین زندگی کرده است.
استخوان ران دایناسور هم اندازه قد یک انسان
بزرگترین استخوانی که از این دایناسور پیدا شده است، استخوان ران است که از آن به عنوان اساس و پایه اندازهگیریها استفاده میشود. به گفته دانشمندان، این دایناسور از سر تا دم حدود ۴۰ متر بوده و ارتفاعش با گردن بالا گرفته به ۲۰ متر میرسیده است. این ارتفاع معادل ارتفاع یک ساختمان ۷ طبقه است. افزون بر این، این دایناسور غولآسا با وزن ۸۰ تن، معادل وزن ۱۴ فیل آفریقایی بوده است.به گفته دانشمندان این یافته یک گنج است، زیرا باقیماندهها تقریبا صحیح و سالم بودهاند؛ اتفاقی که معمولا به ندرت رخ میدهد.
بزرگترین دایناسوری که پیش از این یافت شده بود، نامش آرژانتیناسور بود. باقیماندههای آن نیز در پاتاگونیا در جنوب آرژانتین پیدا شده بود. نخست محققان وزن این دایناسور را حدود ۱۰۰ تن تخمین زده بودند اما پس از بررسیهای بیشتر این تخمین را صحیح کردند، زیرا وزن این دایناسور تنها ۷۰ تن بود.
دایناسور یافت شده گیاهخوار بوده است
اما بنا بر گزارشهای بی بی سی این بار احتمال اشتباه دانشمندان بسیار کم است. این دایناسور یافت شده حدود ۹۵ میلیون سال پیش در پاتاگونیا زندگی میکرده است. دانشمندان می گویند این فسیل، متعلق به یکی از گونههای تایتاناسورهاست که گیاهخوار بودند و در دوره کرتاسه زندگی میکردند.
دانشمندان هنوز نامی برای این دایناسور غولآسا انتخاب نکردهاند. آنها قصد دارند اسمی را انتخاب کنند که هم نمایانگر بزرگی این دایناسور و منطقهای که در آن پیدا شده باشد و هم نشانی از دهقانی داشته باشد که آن را پیدا کرده است.
dw ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:بزرگترین دایناسور جهان ,دایناسور غولآسا,آرژانتین,موزه دیرینه شناسی,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
دانشمندان آمریکایی فسیلهای گونهای تازه از دایناسور را کشف کردند که بدنش از پر پوشیده بوده و در شمال آمریکا زندگی میکرده است. این دایناسور عجیب منقار، تیغهای استخوانی بر بالای سر و دمی دراز مثل بزمجه داشته است.
محققان به این دایناسور لقب "مرغ جهنم" دادهاند، مرغی که پرواز نمیکرده است اما بسیاری از رفتارهای پرندگان را داشته، پرندهای که بخوبی برای جنگیدن و کشتن مجهز بوده است.
این دایناسور برخی ویژگیهای پرندگان و برخی خصوصیات خزندگان را داشته است. طول این جانور سه و نیم متر و در حالت ایستاده یک و نیم متر بوده و به بزرگی یک خودروی کوچک بوده است.
وزن آن حدود ۲۳۰ کیلوگرم بوده با چنگالهایی تیز و پاهایی بشکل پای پرندگان و بدنش هم از پر پوشیده شده بوده است.
به گفته هانس سوز، مدیر بخش مهره داران موزه تاریخ طبیعی اسمیتسونین در واشنگتن این موجود حتی در قیاس با خود دایناسورها هم جانور "بسیار عجیبی" بوده است:
"جمجمه آن بطرزی غیرعادی دراز است، با تیغهای نازک روی سر و پوزهای با یک منقار بسیار بزرگ با لبههای تیز. آروارههای پایین و بالای بسیار عجیب این دایناسور روی هم میلغزیدهاند، برای خرد کردن گوشت و سبزیجات"، چون این دایناسور دندان نداشته است.
از حدود صد سال پیش دانشمندان فسیلهایی از این موجود را یافته بودند اما این نخستین بار است که اسکلتی چنین کامل از این دایناسور یافت شده است.
دانشمندان نام این گونه را آنزو وایلی (Anzu wyliei) گذاشته اند.
آنزو متعلق به گونهای از دایناسورها به نام Oviraptorosauria است و کشف این فسیلها ثابت میکنند این گونه در شمال آمریکا هم زندگی میکردهاند، پیش از این شواهد اصلی وجود این گونه در مرکز و شرق آسیا پیدا شده بود.
محلی که این فسیلها پیدا شده، در میان تختهسنگهای سه نقطه از داکوتای شمالی و جنوبی، در دو میلیون سال آخر دوران کرتاسه شکل گرفته، درست پیش از آنکه برخورد یک سیارک دایناسورها را از کره زمین محو کند.
البته بسیاری محققان عقیده دارند بدلیل تغییرات آب و هوایی اضمحلال دایناسورها پیش از آن شروع شده بوده است.
اما کشف این دایناسور نشان میدهد حتی پیش از انقراض این جانوران در حال تکامل و بسیار متنوع بودهاند.
به گفته دکتر سوز این کشف با این نظریه که برخورد یک سیارک عظیم در ۶۶ میلیون سال پیش باعث انقراض دایناسورها شده سازگار است.
تاکنون هزار گونه دایناسور شناسایی شده و دانشمندان تصور می کنند چندین هزار گونه دیگر هنوز شناسایی نشدهاند.
DW ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:مرغ جهنم,دایناسور ,Anzu wyliei,فسیلها,Oviraptorosauria, دوران کرتاسه ,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
جمجمه قدیمیترین گربهسان بزرگ جهان در تبت کشف شد.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، این جمجمه در کوههای هیمالیا کشف شده و قدمت آن به حدود شش میلیون سال پیش میرسد.
موجود جدید که Panthera blytheae نام دارد، خویشاوند پلنگ برفی گریزپا بوده و دیدگاهای جدیدی را در خصوص شیرها، یوزپلنگها و ببرها در اختیار میگذارد. دانشمندان با استفاده از تکنیک magnetostratigraphy قدمت این جمجمه را 4.1 تا 5.95 میلیون سال پیش تخمین زدهاند. این تکنیک قدمت فسیلها را بر اساس الگوهای مجزای واژگونگی در میدان مغناطیسی زمین که در لایههای صخرهای ثبت شده، مشخص میکند. این کشف به آسیای مرکزی به عنوان منشا گربهسانهای بزرگ و فلات تبت به عنوان ناحیهای حیاتی برای درک تنوعپذیری این حیوان اشاره میکند. دکتر جک تیسنگ از موزه تاریخ طبیعی امریکا در نیویورک بر این باور است که "این کشف نشان میدهد گربهسانان بزرگ دارای منشا تکاملی عمیقتر از آنچه پیشتر تصور میشد، هستند."
شواهد دی ان ای نشان میدهد گربهسانهای بزرگ که به طور دستهجمعی Pantherinae خوانده میشوند، از نزدیکترین خویشاوندان تکاملیشان به نام Felinae آمدهاند. با این حال، قدیمیترین فسیلها از گربهسانهای بزرگ که در دهه 1970 کشف شد، قطعات دندان در تانزانیا هستند که 3.6 میلیون سال قدمت دارند.
مطالعه جدید تصورهای پیشین در مورد گربهسانهای بزرگ را به چالش میکشد و آنها را در بافت ژئوجغرافیایی قرار میدهد. این کشف در جایی صورت گرفت که مامن جمعیتی از زیستگاههای کنونی گربهسانهای بزرگ است و نشان میدهد که این گروه در آسیای مرکزی تکامل یافتند و سپس پخش شدند. دکتر تیسنگ و همسرش دکتر جوان لیو از دانشگاه آلبرتای کانادا و دیگر همکارانشان جمجمه جدید را در سال 2010 و زمانی که در ناحیه مرزی دورافتاده بین پاکستان و چین بودند، کشف کردند.
دکتر لیو دریافت که بیش از صد جوارح و آروارههای بزکوهی باید توسط یک رودخانه انباشت شده و در زیر این بخش باید بقایای لهشده اما کاملی از جمجمه مزبور باشد. جمجمه جدید درست وسط این انباشت به دست آمد.
طی سه سال گذشته محققان از هر دوی دادههای آناتومی و دی ان ای برای تایید این موضوع استفاده کردند که جمجمه کشفشده به نوعی گونه جدید تعلق دارد. محققان در نظر دارند در آینده برای جستوجوی گونههای بیشتر به این مکان بازگردند. جزئیات این دستاورد علمی در Proceedings of the Royal Society B منتشر شده است. ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:قدیمیترین گربهسان بزرگ جهان,کوههای هیمالیا , فلات تبت , magnetostratigraphy ,شش میلیون سال پیش,Panthera blytheae,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
محققان آفریقای جنوبی از کشف نخستین شواهد دنبالهداری خبر میدهند که میلیونها سال قبل پس از عبور از جو زمین و منفجر شدن، بسیاری از گونههای حیات روی زمین را نابود کرد.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محققان دانشگاه های ویتواتراستراند و ژوهانسبورگ در همکاری مشترک با یک تیم بین المللی موفق به کشف نشانههای اولیهیی از دنبالهدار باستانی شدند که میتواند سرنخ مهمی برای شکلگیری منظومه شمسی باشد.
«دیوید بلاک» از محققان این مطالعه تأکید میکند: آنالیزهای صورت گرفته بر روی سنگریزه سیاهرنگی که سالها قبل در مصر کشف شد نشان می دهد، این نمونه احتمالا نخستین تکه از هسته یک دنبالهدار باستانی است.
این تکه متعلق به دنبالهداری است که در 28 میلیون سال قبل پس از ورود به جو زمین، بر فراز مصر منفجر شد و دمای سطح را تا یک هزار و 982 درجه افزایش داد و در پی آن بسیاری از گونههای حیات نابود شدند.
این افزایش دمای ناگهانی همچنین منجر به شکل گیری حجم زیادی از شیشه سیلیکای زرد رنگ در مساحتی حدود شش هزار کیلومتر مربع از صحرا شد که توسط جواهرسازان باستانی مورد استفاده قرار میگرفت.
مواد دنبالهدارها بسیار خاص هستند و پیش از این تنها ذرات گرد و غبار در اندازه میکروسکوپی در جو بالا یا گرد و غبار غنی از کربن در یخهای قطب جنوب شناسایی شدهاند.
«جین کرامرز» سرپرست تیم تحقیقاتی دانشگاه ژوهانسبورگ خاطر نشان می کند: دنبالهدارها شامل اسرار زیادی از شکلگیری منظومه شمسی هستند و این کشف فرصت بینظیری برای بررسی تاریخچه شکلگیری این منظومه در اختیار محققان قرار میدهد. ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:دنبالهدار, 28 میلیون سال قبل,شیشه سیلیکای زرد رنگ , دنبالهدار باستانی,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
امروزه تعداد کانسارهای پرعیار از فلزات گرانبها رو به کاستی است و بایستی برای استحصال مواد معدنی پرارزش و بویژه فلزات گرانبها از کانسارهای کم عیار و حتی باطله های معدنی حاوی فلزات گرانبها چاره اندیشی کرد. در صنایع معدنی و متالورژی نیاز روزافزون به مواد اولیه و کاهش ذخایر معدنی پرعیار ضرورت مصرف بهینه انرژی و رعایت دقیق معیارهای زیست محیطی، کاربرد روش های جدید و ایجاد تحول در صنایع معدنی و متالورژی را ضروری کرده است.
از مهمترین تحول ها در این زمینه، توسعه فناوری های جدید برای فرآوری منابع کم عیار و یا منابعی می باشد که روش های معمول، کارآیی لازم را در مورد آنها نداشته و یا ملاحظات اقتصادی امکان استفاده از آنها را نمی دهد، که این امر باعث بروز مشکلات جدی و در صنایع تولید فلزات در کشورهای زیادی شده است و ذخایر بسیاری از منابع معدنی استخراج شده برجا مانده اند که ناگزیر مورد توجه قرار گرفته اند.
هم اکنون فناوری نانو علاوه بر کمک به تولید محصولات صنعتی که در ساخت آنها در مقدار فلزات ارزشمند بکار رفته صرفه جویی می شود تلاشهایی نیز توسط شرکتهای معدنی محدود در جهان صورت می گیرد و هزینه های سنگین چند میلیون دلاری را تحمل می کنند تا باپیشتازی در بکارگیری نانوفناوری در امور اکتشاف مواد معدنی و فرآوری نانومینرالها دست پیدا کنند. نهشته های نانو مینرالها (NanoMineral deposit)نوع جدیدی از کانسارها هستند که حاصل پرورش این نگاه جدید به اکتشاف فلزات گرانبها و فلزات پایه می باشد. بنابر اعلام شرکت صاحب این فناوری (NMS)، نهشته های نانومینرال یک گروه بکر از کانسارها هستند که تاکنون مورد توجه قرار نگرفته اند. در درون این نهشته های بکر، ذرات فلزات ارزشمند در حد نانو اغلب با کانی های دیرگداز و مقاوم در حد نانو (کانی های مقاوم به حرارت و حلالهای شیمیایی رایج) پوشیده شده اند. به دلیل همین پوشش دیرگداز و مقاوم فلزات گرانبها، هیچوقت بکارگیری آنها در روشهای صنعت متالورژی متعارف مثل غال گذاری طلا مورد نظر نبوده است. نمونه های گوناگون بدست آمده از گمانه های حفاری، نمونه های کانالی و نمونه های بدست آمده از پیت معدن، فلزات گرانبها در حد نانو و نانو مینرال شناسایی شده است و لذا روشهای نانومتالورژی برای استخراج این فلزات گرانبها بکار گرفته می شود. صنعت متالورژی اکنون به سمت مرزهای با ابعاد ذرات و کوانتومی رفته است وقتی که به افق بعدی در شناسایی یا بازیافت دست یافتند و تجاری شدند. شناسایی طلای میکرونی کانسار طلای تیپ کارلین و تجاری شدن بازیافت طلا کم عیار با روش هیپ لیچینگ سیاتیدی به صورت مهمی صنعت معدنکاری را تحول کرده است .
ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب: کانسارهای پرعیار,نانومینرالها ,فرآوری منابع ,NanoMineral , هیپ لیچینگ سیاتیدی,کانسارها ,اکتشاف فلزات گرانبها و فلزات پایه,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
مطالعات جدید حاکی از آن است که انقراض انبوه حیوانات عظیمالجثه در دوران پلیستوسن منجر به کمبود مواد مغذی خاک در زمان مدرن شد.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محققان در خصوص آسیب بیشتر به حیوانات غول پیکر امروزی از قبیل فیلها هشدار دادند.
Australian Megafauna
دوران پلیستوسن که به 2.6 میلیون تا 11 هزار و 700 سال پیش بازمیگردد، حیوانات عظیمی موسوم به megafauna را به خود دید که سلطنت بر روی کره زمین را از دایناسورها به ارث برده بودند و سپس تمامی آنها منقرض شدند.
یک megafauna که در دوران پلیستوسن زندگی می کرده و با بلندای 9فوت و 8 اینچ از ماموت نیز بزرگتر بوده است.(منبع :Hadriel)
در طول حکومت آنها، اکثر نقاط زمین به ساوانای افریقای امروزی شباهت داشت.
این حیوانات بیش از 44 کیلوگرم وزن داشتند و نقش مهمی را در حاصلخیزی خاک نواحی نزدیک به رودخانههایی که در نزدیکی آنها تغذیه میکردند، ایفا کردند، زیرا مواد مغذی را از طریق مدفوع یا تجزیه بدنهاشان پس از مرگ، به خاک تزریق میکردند. حیوانات بزرگ بسیار بیشتر میخوردند و بیش از حیوانات کوچکتر مسافت میپیمودند و مسئول اصلی باروری خاک در فواصل دوردست بودند. کریس داوتی از دانشگاه آکسفورد بر این باور است که حیوانات بزرگ مانند شریانهای تغذیهکننده زمین هستند و انقراض آنها به تصلب این شریانها میانجامد.
با استفاده از مدلهای ریاضی، محققان تخمین زدند که انقراض، پراکندگی فسفر مغذی گیاهی را در آمازون تا حدود 98 درصد کاهش داد و این امر در تمامی قارههای خارج از افریقا تا حد مشابهی اما با شدت کمتر، تکرار شد. افریقا تنها قارهای بود که در آن انسانهای مدرن همزمان با megafauna تکامل یافتند.
به جای آن، مواد مغذی در نزدیکی دشتهای سیلابی و دیگر نواحی حاصلخیز متمرکز شد.
مدل مورد استفاده در این مطالعه به دانشمندان امکان پیشبینی اثر انقراضهای بیشتر را میدهد؛ سرنوشتی که به باور تیم علمی، به سرعت به حیوانات عظیمالجثه امروزی به ویژه در افریقا و آسیا نزدیک میشود.
جزئیات این تحقیق در مجله Nature Geoscience منتشر شده است. ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:megafauna , انقراض انبوه حیوانات عظیمالجثه ,دوران پلیستوسن ,دایناسورها ,حاصلخیزی خاک,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
محققان استرالیایی اعلام کردند: درحالی که ایده شکل گیری یک برخورد که موجب انقراض در عصر پرمین شده مدتی درجریان بود، هیچ دهانه برخوردی برای اثبات این نظریه وجود نداشت.
پرمین یکی از دوره های زمین شناسی از دوران دیرینه زیستی متعلق به 290 تا 248 میلیون سال پیش است.
اریک توهور از دانشگاه استرالیا غربی اعتقاد دارد که دهانه برخوردی را که نقطه شروع این انقراض بوده را کشف کرده است.
سال گذشته توهور تاریخ یک ساختار برخوردی را که در مرز ایالتهای مات گروسو در گویاس در برزیل قرار دارد و به دهانه Araguainha شهرت دارد به 254.7 میلیون سال پیش نسبت داد.
دهانه Araguainha
تحقیقات پیشین نشان می داد که این دهانه برخوردی 10 میلیون سال جوانتر از این نظریه است اما توهور آن را به دوره زمین شناختی نسبت داده که این انقراض صورت گرفته است.
دهانه برخوردی Chicxulub در مکزیک که قطر آن به 180 کیلومتر می رسد و همچنین دهانه Araguainha با قطر 40 کیلومتری برای ایجاد این واکنشهای زنجیره ای که منتهی به انقراض جمعی شده بسیار کوچک در نظر گرفته می شد.
دهانه برخوردی Chicxulub در مکزیک
توهور گفت: ما به طور خاص به دهانه برخوردی Araguainha علاقند بودیم چرا که سن آن در دهه 1990 تعیین شده بود و به مرز دوره پرمین – تریاس نزدیک بود. بهبود و پیشرفتهای تکینیکی در عرضه زمین شناختی که امروز از آن بهره می گیریم موجب شد که بتوانیم سن حقیقی این ساختارها را مشخص کنیم.
نتایج یک بررسی وسیع زمین شناسی از دهانه برخوردی Araguainha نشان می دهد که حجم قابل توجهی از سنگهای آن شیل نفتی است.
محققان محاسبه کرده اند که این برخورد هزاران زلزله تا بزرگای 9.9 در مقیاس ریشتر ایجاد کرده است که بسیار قوی تر از بزرگترین زلزله هایی بوده که زلزله نگارهای مدرن ثبت کرده اند. این میزان از زلزله ها موجب آزاد شدن حجم قابل توجهی نفت و گاز شده است.
توهور اعتقاد دارد که متان آزاد شده ناشی از این انفجار موجب گرمایش لحظه ای زمین شده و محیط را برای قسمت اعظم حیات وحش سیاره بسیار داغ کرده است.
ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:ب انقراض در عصر پرمین,دهانه Araguainha,دهانه برخوردی Chicxulub, مکزیک, برزیل ,انقراض جمعی ,شیل نفتی,هزاران زلزله تا بزرگای 9,9, انفجار ,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
یک زمینشناس مرکز «تحقیقات زمینشناسی» امریکا با انجام مطالعاتی توانسته قدمت خاک را تخمین بزند.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، میلان پاویچ بر این باور است که قدیمیترین صخرههای رسوبی جهان واقع در گرینلند، حدود 3.9 میلیارد سال قدمت دارند و زمانی خاک بودهاند. این زمان به زمان شکلگیری زمین بسیار نزدیک است.
این صخرهها نشان میدهند در آن زمان خاک بر روی سیاره خاکی وجود داشته است.
به گفته پاویچ، اما بخش اعظم خاکی که امروزه مشاهده میشود، دو میلیون سال قدمت دارد.
حدود دو میلیون سال پیش، زمین متحمل دو تغییر عمده بود که خاک جدید را رقم زدند.
خنکشدن و خشکشدن جهانی بیابانها را بزرگ و توفانهای غباری خاک را در اطراف زمین بازتوزیع کرد.
همزمان، یخچالها شروع به انبساط در نزدیکی قطبها کردند و همراه با پیشرویشان، صخرهها، گیاهان و هرچیز دیگر را به خاک آسیاب کردند.
خاک هنوز هم علیرغم کمیتهای کمتر، به صورت همیشگی تولید میشود و در زیر سطح آن صخرهها به طور مستمر با آب باران یا آب زیرزمینی واکنش نشان میدهند و به تدریج به مواد معدنی کوچکتر تجزیه میشوند.
پاویچ بر این باور است که بخش اعظم آنچه از بیگبنگ آمده، اساسا غبار بوده که سپس برای تشکیل ستارگان و بعدها سیارات فشرده شد.
با در نظرگرفتن این نکته میتوان نتیجه گرفت که خاک و منشا آن قدیمیتر از ستارگان است. ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:قدمت خاک ,قدیمیترین صخرههای رسوبی جهان,بیگبنگ,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
اخیرا زمین لرزه ای به قدرت ۳.۶ ریشتر شمال غربی سوییس را لرزاند. اما این زمین لرزه ارتباطی با زلزله خیز بودن منطقه نداشت. پروژه تحقیقات و استفاده از منابع لایه های درونی زمین عامل آن معرفی شده است.
در حقیقت این زمین لرزه ارتباط مستقیمی با آزمایشات و فعالیتهایی داشت که در چهارچوب اجرای پروژه سن گال در اعماق زمین صورت می گرفت.
استفان ویمر، کارشناس بخش لرزه شناسی زوریخ سوییس می گوید: “ما می دانیم که بیشتر لرزشها قدرت کمی دارند. اما مشکل بزرگ محاسبه و ارزیابی احتمال ایجاد لرزشهای بزرگ است. احتمال وقوع یک زلزله مخرب را نمی توان کاملا رد کرد.”
وقوع زمین لرزه بر اثر آزمایشها و حفاریهای لایه های درونی زمین در سایر نقاط دیگر دنیا گزارش شده است. مانند ترک های زمین در شهر اشتاوفن آلمان.
برای استفاده از منابع و انرژی درون زمین حفره عمیقی در زمین ایجاد می شود و آبی را که درجه حرارت آن تا ۱۴۰ درجه سانتیگراد است با پمپ از آن خارج می کنند که برای شوفاژ و یا برق استفاده دارد. سوییس امید زیادی به استفاده از این انرژی درون زمین دارد.
اروین کناپک، شهردار سابق و مسئول پروژه تولید انرژی در اونترهاخینگ نزدیک مونیخ اعتقاد دارد تولید انرژی بدون وجود خطر ممکن نیست.
اروین کناپک می گوید: “خطر زمین لرزه وجود دارد و اکثر آنها نامحسوس هستند. و آنهایی که کمی قدرت بیشتری دارند و به ۳.۴ و یا ۳.۶ دهم ریشتر می رسند هیچ خرابی از خود به جای نمی گذارند. این خطری است که برای هر حفاری وجود دارد.”
کارشناسان اعتقاد دارند پتانسیل سوییس برای تولید انرژی از اعماق زمین بسیار بالاست. نمایندگان پارلمان سوییس در ماه سپتامبر سال ۲۰۱۱ به کاهش تدریجی استفاده از انرژی هسته ای تا سال ۲۰۳۴ و آغاز تحقیقات برای استفاده از انرژی های جایگزین رای دادند. با این وجود زلزله اخیر نگرانی هایی را درباره امنیت استفاده و بهره برداری از این نوع انرژی و مخارج آن ایجاد کرده است.
2013 euronews ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب: زمین لرزه, آزمایشات,لرزه شناسی,حفاریهای لایه های درونی زمین, استفاده از منابع و انرژی درون زمین,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
ویژگیهای زمین شناسی و توصیفی
رنگهای صورتی، رزی، هلویی مورگانیت به دلیل حضور منگنز است. تاثیر گرما بر روی مورگانیت باعث تغییر رنگ آن به زرد می شود. نام آن از جی پی مورگان، یک بانکدار آمریکایی که علاقه مند به جواهرات بود گرفته شده است. مورگانیت معمولا به صورت منشورهای جدولی مشاهده می شود. دو رنگی آن صورتی و صورتی مایل به آبی تیره است. هیچ خاصیت جذب طیفی ندارد.
مورگانيت در عقايد ملل جهان
این سنگ صورتی گونه ای از انواع بریل است. این سنگ عشق و وفاداری را به ارمغان می آورد و همچنین التیام بخش آسیبهای روحی گذشته می باشد.
پراكندگي جهاني
مورگانیت صورتی خالص در برزیل و همچنین در ماداگاسکار دیده می شود. مورگانيت با رنگ رزی کمرنگ را مي توان در اطراف سن دیگو و کالیفرنیا پيدا كرد. همچنین رسوبات آن در موزامبیک، نامیبیا و زیمباوه نیز مشاهده می شود.
منبع:Geological Survey of Iran
بقیه تصاویر در ادامه نوشتار ثبت دامنه
ادامه مطلب |
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:گوهر,جواهر,مورگانیت ,جواهرات ,بریل,عشق و وفاداری,رسوبات ,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
تحقیقات جدید نشان میدهد ذخایر طلای کائنات احتمالا از برخورد کیهانی بین ستارگان مرده ابر پرجرم ایجاد شدهاند.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، طلا مانند سایر عناصر سبک از جمله کربن و آهن در ستارههای شکل نگرفته و منشأ آن در جهان همچنان مرموز باقی مانده است. مطالعه جدید این فرضیه را مطرح میکند که برخورد دو ستاره نوترونی - هسته فوقالعاده متراکم ستارگان منفجر شده - میتواند عامل شکلگیری این فلز گرانبها باشد.محققان مرکز اخترفیزیک هاروارد- اسمیت سونیان در اوایل ماه ژوئن (خرداد ماه) با استفاده از فضاپیمای مدارگرد زمین سوئیفت، انفجار کوتاه پرتو گاما بعنوان طبقهای از درخشانترین انفجارهای شناخته شده در کائنات را مورد بررسی قرار دادند.
انفجار پرتو گاما GRB 130603B که در فاصله 3.9 میلیارد سال نوری با زمین واقع شده بود، کمتر از دو دهم ثانیه بطول انجامید؛ پس از این انفجار دانشمندان متوجه درخششی شدند که بتدریج تحت تأثیر نور مادون قرمز محو شد.
دانشمندان معتقدند که این درخشش فوقالعاده ناشی از عناصر رادیواکتیو عجیبی است که توسط مواد غنی از نوترون و از طریق برخورد ستارهای نوترونی به فضا پرتاب شدهاند.
«ادو برگر» سرپرست تیم تحقیقاتی هاروارد- اسمیت سونیان تأکید میکند: طلا فلز نسبتا کمیابی بر روی زمین و حتی در کائنات محسوب میشود؛ تخمین زده میشود که انفجار پرتو گاما حدود یک صدم جرم خورشید را به فضا پرتاب کرده باشد که برخی از این مواد احتمالا طلا هستند و مقدار طلای تولید شده در طی ادغام ستاره نوترونی معادل جرم 10 قمر باشد.
نتایج این مطالعه در مجله Astrophysical Journal Letters منتشر شده است. ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:طلا ,ستارگان,عناصر ,انفجار پرتو گاما GRB 130603B , رادیواکتیو , خورشید ,ذخائر طلای زمین,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
ويژگيهاي توصيفي و زمين شناسي
نام سافیر از کلمه یونانی sapphires به معنی آبی مشتق شده اما آنها می توانند سیاه، بنفش، ازغوانی، آبی تیره، آبی روشن، سبز، زرد یا نارنجی باشند. رنگهای آبی آن به دلیل حضور تیتانیوم و آهن و رنگ قرمز آن به خاطر وجود کروم است. بلور سافیر در سیستم تریگونال متبلور می شود و شکل گیری آنها به محل و تنوعشان وابسته است. برای مثال سافیرهای سریلانکا دو هرمی متبلور می شوند. سافیرها شکستگیهای صدفی دارند اما رخ واقعی ندارند و دارای درخشندگی شیشه ای هستند.
ياقوت كبود در عقايد ملل جهان
بر اساس فرضیه ای رایج، یاقوت کبود هنگامی به وجود آمد که ده فرمان بر روی لوحها نوشته شدند. پیشینیان معتقد بودند که یاقوت کبود به همراه خود نیروهای ویژه ای دارد و دارنده آن می تواند آینده را پیشگویی کند. پرنس چارلز حلقه ای مزین به این سنگ را در مراسم نامزدی به پرنسس دیانا هدیه کرده بود. از دیرباز یاقوت کبود نشانه فرزانگی و دانایی بوده است.
پراكندگي جهاني
سافیرهای برمه ای کیفیت بسیار عالی دارند. سنگها در بین ماسه های زرد و سخت یافت می شوند. رنگ در تعیین خاستگاه بسیار مهم است. سافیرهای آبی در سنگهای پگماتیتی کشمیر و در سنگریزه های دره های رودخانه ای وجود دارند. سافیرهای سریلانکایی آبی کمرنگ، بنفش، زرد، سفید، سبز و صورتی می باشد. سافیرهای نارنجی-صورتی پادپاراسکا نامیده می شوند. کرندومهای زرد، سبز و آبی در کوئیزلند و استرالیا ديده می شوند. سافیرهای استرالیایی اغلب آبی کمرنگ و نوعی از آنها زرد مایل به سبز جذابی هستند. دیگر مکانها عبارتند از: برزیل، برمه، کنیا، مالاوی، تانزانیا، تایلند، زیمباوه.
ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:sapphires ,یاقوت کبود,شکستگیهای صدفی,فرزانگی و دانایی,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
مقایسه ابعاد وال آبی(بزرگترین حیوان جاندار برروی زمین،نهنگ قاتل ،انسان و یکPliosaurus funke
شکارچی X درنده ای که تی رکس در مقابل آن مظلوم و ضعیف به نظر می رسد.شاید این موجود بقدری خوفناک است که تی رکس را در مقایسه با آن باید یک نوع گل به حساب بیاوریم.این خزنده دریایی غول پیکر 150 میلیون سال قبل حکومتی بلا منازع در دریاها داشته است.
ابعاد Pliosaurus funkeدر مقایسه با انسان
این موجود با نام علمیPliosaurus funke با 40 فوت(12متر و حتی تا 15متر در بعضی منابع)طول دارای یک جمجمه 6.5 فوتی(2متر) بوده است.Patrick Druckenmiller محقق دیرین شناس موزه دانشگاه آلاسکا در مورد این جاندار می گوید:آنها دندانهایی داشته اند که می توانست یک تی رکس را به گریه بیندازد.
قسمتی از فسیل این حیوان کشف شده در Svalbard نروژ، قبل از جایجایی و انتقال به موزه
اطلاعات در مورد این دایناسور کامل نیست بعنوان مثال نحوه حرکت چهار باله آن هنوز مشخص نگردیده است.Pliosaurus funke اولین بار در سال 2008 در نزدیک مناطق قطبی کشف گردید.
جندی شاپور البرز.خرداد 92
منابع(چکیده ) متن و تصاویر:livescience.BBC.washingtonpost
باقی تصاویر تکمیلی در ادامه نوشتار
ثبت دامنه
ادامه مطلب |
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:شکارچی ,Pliosaurus funke,تی رکس,خزنده دریایی,دیرین شناسی,دایناسور ,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
دانشمندان با استفاده از یک روش جدید تحلیلی رایانه ای جزییات بی سابقه ای در ارتباط با شکل جد فرضی تمامی پستانداران دریافته اند.این حیوان با ابعاد سنجاب های مدرن جد بسیاری از پستانداران به جز گونه های تخم گذار و آنهایی که جنین را درکیسه نگهداری می نمایند ،است.یک تیم از دانشمندان هزاران ظاهر فیزیکی یافت شده در فسیل ها و گونه های پستاندار زنده موجود بر روی کره خاکی را مورد آنالیز قرار دادند.نتایج نشان می دهد که پستانداران بعد از انقراض عظیم دایناسور ها در 65 میلیون سال قبل برخواسته و حاکمان کره خاکی گشته اند.این مطالعات حتی شامل جزییات بسیار ریز مانند شکل و فرم مغز و یا شکل استخوان گوش داخلی می گردد.این جد قدیمی بعدها به تمامی پستاندران که دارای جفت برای جنین می باشند اشتقاق یافته است.تحقیقات نشان داده است که این موجود بعد از گذشت حدود 200000تا 400000سال بعد از انقراض دایناسورها پا برور یزمین نهاده است(بعد از65 میلیون سال).دانشمندان از برنامه رایانه ای بنام Morpho Bankبرای ایجاد2500 خصوصیت و مشخصات آناتومیک این حیوان باستانی استفاده نموده اند.اعضای این تیم که در سراسر جهان قرار دارند از طریق یک وب سایت جهت جمع آوری اطلاعات DNAو خصوصیات آناتومیک با یکدیگر ارتباط دارند.
جندی شاپور البرز.خرداد 92
By
Charles Choi, LiveScience
ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:مادر تمامی پستانداران,پستانداران,انقراض دایناسور ها,مشخصات آناتومیک,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
یخچالهای قله کوه کلیمانجارو واقع در تانزانیا سالیان درازیست که کلاهپوش این کوه سترگ را سفید پوش کرده است برخلاف خانه این کوه که در مکانی گرم قرار گرفته است.در حقیقت هوای سرد و خشک ارتفاعات قله این کوه مقدار عظیمی یخ را برای بیش از ده هزار سال است که نگاه داشته است.این حجم یخ، دهانه این کوه آتشفشانی را کاملا محاصره کرده است.
Melting ice on Mount Kilimanjaro
مطالعات انجام گرفته بر روی هسته های اصلی این یخ نشان می دهد که در طی تمامی تغییرات آب و هوایی ،شامل گرم شدنها و خشک شدن ها در طی سالیان متمادی نتوانسته این حجم یخ را کاهش دهد .اما این روند بیش از این ادامه نخواهد یافت.مطالعات جدید و عکس های ماهواره ای نشان می دهد که طی 100 سال اخیر این توده یخی 85 درصد کاهش یافته است.دانشمندان پیش بینی می کنند با این روند تمامی این یخچال طبیعی تا سال 2060 برای همیشه از کره زمین محو گردد.افزایش دمای جهانی سرانجام اثر خود را بر روی یخهای کوهها نیز نمایان ساخت.اما این افزایش به تنهایی عامل این کاهش نمی باشد.بارش کمتر برف طی دهه های اخیر باعث خشکتر شدن اتمسفر این ناحیه گردیده است.در نتیجه میزان ابرها در این ناحیه کاهش یافته و نور مستقیم خورشید باعث ذوب شده این یخها گردیده است. دانشمندان همچنان اثر گلخانه ای ناشی از سوخت فسیلی را عامل اصلی افزایش دما یزمین می دانند.
جندی شاپور البرز.خرداد 92
منبع :Cryosphere Journal Entry
ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:یخچالهای قله کوه کلیمانجارو, تانزانیا , کوه آتشفشانی,کره زمین, اتمسفر,افزایش دمای زمین,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
آتش جاودانهای که در پشت یک آبشار در غرب ایالت نیویورک واقع شده، از معدود آتشهای جاودانه طبیعی در سراسر جهان است.به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محققان اعلام کردند منبع سوخترسانی این آتش، از گازی تامین می شود که از زیر زمین به سطح تراوش میکند.گفته میشود شاید سرخپوستان امریکایی صدها یا هزاران سال پیش این آتش را روشن کرده باشند.آتش جاودانه توسط نوع جدیدی از فرایند زمینشناسی سوخترسانی میشود که تاکنون در تاریخ ثبت نشده است.تصور میشود این نوع گاز از انباشتهای بینهایت داغ و باستانی نوعی صخره نفتزا ناشی میشود.برای شکستن مولکولهای بزرگ کربن در این صخره و خلق مولکولهای کوچکتر گاز طبیعی، دماهایی نزدیک جوش آب یا بالاتر لازم است.در حالت این آتش، صخرههایی که آن را تغذیه میکنند، گرم بوده و از لحاظ زمینشناسی جوانتر از حد انتظار هستند.یافتهها نشان میدهد این گاز طی فرایند متفاوتی تولید میشود که در آن نوعی از کاتالیزورو گاز را از مولکولهای ارگانیک در سنگ نفتزا خلق میکند.این مکانیسم سالهاست که پیشنهاد شده اما هیچ کس به آن باور نداشته است.دانشمندان دانشگاه ایندیانا توسط وزارت انرژی امریکا ماموریت یافته بودند که میزان کلی متانی را که از زمینهای واقع در نواحی شرقی این کشور به بیرون تراوش میکند، تخمین بزنند. آنها حین تحقیقاتشان به این نتایج دست یافتند.این نتایج با تخمینهای موجود در خصوص این که 30 درصد تمامی متان تراوششده در سراسر جهان، از منابع طبیعی مانند این گاز میآیند، همخوانی داشت.آتش، متان را به دی اکسید کربن تبدیل میکند؛ دیاکسیدکربن حدود 20 برابر کمتر از متان، گرما را در جو به دام میاندازد.با این حال، "ماکرو چکههایی" که روشن شوند و آتش جاودانه را خلق کنند، نایاب هستند.در اکثر موارد گاز از خلال خاک نفوذ میکند (جایی که باکتری خورنده متان آن را به دی اکسید کربن تبدیل میند)، یا در مکانی ظاهر میشود که نمیتواند احتراق را ادامه دهد.در خصوص آتش جاودانه، گاز در یک اتاقک روزنهدار طبیعی نفوذ میکند, یعنی جایی که آتش تا ابد روشن است.همچنین گفته میشود، گاز این آتش دارای بالاترین تراکم اتان و پروپان در درون چکه، در جهان است.جزئیات این تحقیق در مجله Marine and Petroleum Geology انتشار یافت.
ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:آتشهای جاودانه طبیعی ,سرخپوستان امریکایی,سنگ نفتزا,متان ,پروپان,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
نتایج یک مطالعه جدید نشان میدهد میلیونها سال پیش، زمین بوی تخممرغ گندیده میداده است.به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دانشمندان در مطالعاتشان شواهد فسیلی از میکروبهایی را یافتهاند که از دیگر میکروبها تغذیه کردهاند. این شکل از تغذیه «هتروتروفی» نامیده میشود.هتروتروفها نمیتوانند مواد مغذی ارگانیک خود را بسازند، بنابراین مجبورند که دیگر اشکال حیات را بخورند. این امر در تضاد با خودخوارها (گیاهان) است که میتوانند غذای خود را از سنتز نور خورشید یا مواد شیمیایی غیرزنده بسازند.محققان پیشتر تصور میکردند که ارگانیسمها برای مدت طولانی (حدود 3.5 میلیارد سال) دیگر ارگانیسمها را خوردهاند.با این حال، مطالعات جدید در دانشگاه آکسفورد توسط مارتین بریزر و تیم علمیاش، این فرایند را حدود 1.9 میلیارد سال پیش برآورد کرده است.در این تحقیق محققان برای نخستین بار چگونگی رخداد این فرایند و این که چه موجوداتی از موجودات دیگر تغذیه کردهاند را شناسایی کردند.تیم بریزر، فسیلهای گونهای باکتری به نام Gunflintia را تحلیل کردند.قطر این فسیلها فقط سه تا 15 میکرون گزارش شد؛ این در حالی است که عرض روزنه یک سوزن یک هزار و 230 میکرون است.در مقایسه با دیگر فسیلهای باکتریایی، به نظر میرسید، غلاف لولهیی بیرونی این باکتریها حاوی روزنههایی بود که نشان میداد دیگر باکتریها از آنها تغذیه کردهاند.سرنخ دیگر مبنی بر این که زمین ابتدایی دنیای تغذیه باکتریها از باکتریها بوده، کشف شکلی از سولفید آهن بود که جایگزین بخشهایی از غلافهای Gunflintia شده بود.سولفید آهن ماده اتلافی تعدادی از باکتریهای هتروتوفی است که از سولفات تنفس میکنند.بوی گندیده تخم مرغ در واقع، ناشی از سولفید هیدروژن (ترکیب سولفید و هیدروژن موجود در هوا) بوده است.مطابق تحقیقات پیشین، قدمت این باکتریهای کاهنده سولفات که در نهایت سولفیدها را تولید میکنند به 3.5 میلیارد سال پیش بازمیگردند؛ اما تحقیقات جدید نشان میدهند که فسیلهای Gunflintia فقط حدود نیمی از این زمان قدمت دارند.محققان همچنین دریافتند که خوشههای باکتریهای کروی و میلهیی به اندازه یک میکرون در فسیلهای Gunflintia ممکن است حین مصرف میکروبهای بزرگتر از بین رفته باشند.یک مطالعه در سال 2007 نیز دریافت که میکروبهای باستانی ممکن است رنگ ارغوانی از خود ساطع کرده باشند؛ بنابراین زمین ابتدایی ممکن است ارغوانی بوده باشد.جزئیات این مطالعه در Proceedings of the National Academy of Sciences انتشار یافت.
ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:زمین کهن, بوی تخم مرغ گندیده ,مواد مغذی ارگانیک ,فسیلهای باکتریایی,ترکیب سولفید و هیدروژن,هتروتروفی, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
مطالعات جدید نشان میدهد که زلزله میتواند به صورت آنی رسوبی از طلا به وجود آورد. به هنگام زمینلرزه فشار و حرارت آب میان گسلها افزایش مییابد و تبخیر این آب میتواند به تشکیل کریستالهای طلا منجر شود.دانشمندان از مدتها پیش میدانستند که رگههای طلا از تهنشست مواد معدنی موجود در مایعات داغ درون شکافهای زمین به وجود میآید. اما مطالعهای که در نشریه علمی "نیچر" منتشر شده نشان میدهد که طلا میتواند در لحظهای بسیار کوتاه که گاهی به چنددهم ثانیه میرسد، بر اثر وقوع زمینلرزه تشکیل شود.دیون ودرلی (Dion Weatherley)، زلزلهشناس دانشگاه کوئینزلند در بریزبن استرالیا میگوید، حرکت گسلهای زمین و شکافهای زیگزاگی که گسلهای اصلی موجود در سنگها وصخرهها را به هم متصل میسازند باعث بروز این فرایند میشود.به هنگام وقوع زلزله لایههای اطراف گسل اصلی در پوستهی زمین به حرکت در آمده و بر روی یکدیگر میلغزند. حرکت سریع گسلها باعث میشود که مقدار زیادی انرژی به صورت ناگهانی آزاد شود و آب موجود در میان گسستها که روانسازی گسل را موجب میشود تحت فشار و حرارتی بسیار بالا تبخیر شود.
فرایند تشکیل طلا
آن چه در طول زلزله بر سر مایعات موجود درون زمین میآید، موجب حیرت دیون و ودرلی و ریچارد هنلی (Richard Henley) نویسندهی دیگر این گزارش از دانشگاه ملی استرالیا در کانبرا، شده است.وقتی که آب میان گسلها که سرشار از مواد معدنی است تحت فشار زیاد و حرارتی حدود ۳۹۰ درجه سانتیگراد تبخیر میشود، مواد معدنی موجود در آن ناگهان به کریستال تبدیل میگردد.دیون ودرلی میگوید: «این اثر به اندازهای بزرگ است که میتواند به تنهایی منجر به رسوب کوارتز و دیگر مواد معدنی و فلزات شود.»به گفته ودرلی و هنلی، حتی زمینلرزههای کوچک هم میتوانند با ایجاد فشار زیاد در مایعات بین گسلها فرایند رسوب طلا را شکل دهند.ودرلی ادامه میدهد، همین مسئله میتواند روشن کند که چرا در برخی صخرهها میتوان بلورهای کوارتزی را یافت که اغلب حاوی رگههای ظریفی از طلا هستند.این پژوهشگر استرالیایی با اشاره به این که سالانه میتوان هزاران زلزله کوچک تنها در یک سیستم گسلی داشت میافزاید که بنابر این مناطق زلزلهخیز از قابلیت تهنشست مقادیر زیادی طلا برخوردار هستند.
ودرلی میگوید، معدنشناسان میتوانند با تکنیکهای سنجش از راه دور، رسوبهای جدید طلا را در اعماق صخرهها، به ویژهدر آنهایی که حرکت گسلها در آن بارها اتفاق میافتد جستجو کنند.وی میافزاید: «سیستم گسلی با گسلهای زیاد میتواند مکانی برای وجود طلا باشد.»میزان طلای به جای مانده بعد از زلزله بسیار ناچیز است. علت آن است که تراکم طلا در آبهای زیرزمینی اندک است. اما وقوع زلزلههای بیشمار طی دورههای طولانی باعث میشود که مناطق زلزلهخیز به تدریج مقادیر زیادی طلا در خود ذخیره کنند.
خبرگزاری رسمی آلمان
ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:طلا,زلزله,گسلها ,رسوبی از طلا,فشار و حرارت,زمینلرزه,کریستال ,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
این تصاویر خیره کننده و بی نظیر توسطMartin Rietze شکارچی این پدیده در میان گدازه های آتشفشانی در سراسر جهان گرفته شده است.این پدیده همیشه در فوران های سنگین آتشفشانی با اصطلاح plinianکه میزان گدازه های قرمزآن اندک است رخ می دهد.این صحنه مربوط به فوران آتشفشان Sakurajimaواقع در ژاپن است.زمان این تصاویرمربوط به تاریخ February, 24 2013ساعت 4.50amو از فصله 3 الی 4 کیلومتری می باشد.
جندی شاپور البرز. فروردین 1392
بقیه در ادامه نوشتار ثبت دامنه
ادامه مطلب |
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:فوران ماگما,گدازه ها,رعدو برق,برق در میان ماگما,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
کره زمين تا به امروز خانه و کاشانه موجودات بسياری بوده که در گذشته های دور می زيستند و بعضی در اعماق قرون و هزاره ها و برخی در دوران معاصر و همين تازگی ها، برای هميشه از صحنه روزگار محو شدند.
دايناسورها، ماموت ها، پرنده ای به نام دودو، کرگدن پشمالو و اين اواخر کبوتر مهاجر آمريکايی همه و همه به سرنوشتی مشابه دچار شدند و امروز جز سنگواره، مشتی استخوان، پيکره های بازسازی شده و در بهترين حالت «نمونه تاکسيدرمی» يا لاشه يخ زده، نشانی از اين جانوران برجای نمانده است.
با اين همه، مجله نشنال جئوگرافيک در گزارشی جديد از پروژه ای مشترک ميان گروهی از دانشمندان روسی و کره جنوبی برای احيای اين حيوانات خبر داده است. پروژه ای که در صورت اجرايی شدن باری ديگر ماموت ها و دودوها و ديگر گونه های منقرض شده را به جمع ساکنان زمين خواهد افزود.هنريک پوينار، متخصص علم ژنتيک تکاملی مولکولی و انسان شناس زيست شناختی در مرکز «دی ان ای باستانی» دانشگاه مک مستر در اُنتاريو در گفت و گو با مجله «نشنال جئوگرافيک» می گويد: «انسان های ۳۵۰۰۰ سال پيش در فرانسه تصوير ماموت ها را بر روی ديوار غارها نقاشی می کردند، امری که نشان می دهد ما چنين تاريخچه کهنی با اين حيوانات داشته ايم.»انسان های ۳۵۰۰۰ سال پيش در فرانسه تصوير ماموت ها را بر روی ديوار غارها نقاشی می کردند، امری که نشان می دهد ما چنين تاريخچه کهنی با اين حيوانات داشته ايم
ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:سنگواره,ماموت و کرگدن پشمالو,دايناسورها,ژنتیک,کرگدن های پشمالو,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
تحقیقات گستردهای برای یافتن آب بر سطح سیارات و قمرهای مختلف با هدف یافتن نشانههای احتمالی حیات در حال پیگیری است.به گزارش علم پرس به نقل از ایسنا، شواهد زمین شناسی متعددی از وجود آب در گذشته باستانی مریخ بدست آمده است و یافتههای اخیر مریخ نورد کنجکاوی ناسا نیز نشانههایی از جریان داشتن آب بر سطح سیاره سرخ در میلیاردها سال قبل را نشان میدهد.مطالعات جدید نشان میدهد: دست کم شش قمر از جمله اروپا و گانیمد (سیاره مشتری)، تیتان و انسلادوس (سیاره زحل) و تریتون (سیاره نپتون) دارای اقیانوسهای زیر سطحی هستند که می توانند میزبان احتمالی حیات باشند.هر یک از این قمرها احتمالا دارای منابع آبی به اندازه تمام اقیانوسهای زمین هستند.ایده یک منطقه قابل سکونت ستارهای که آب بر سطح سیاره آن بصورت پایدار وجود داشته باشد، نخستین بار توسط «مایکل هارت» در اواخر دهه ۱۹۷۰ میلادی مطرح شد.«کن هند» از محققان آزمایشگاه پیشرانه جت ناسا تأکید میکند: فرضیه یک منطقه قابل سکونت تقریبا منسوخ شده و در حال حاضر فرضیه وجود تنوع حیات در مناطق مختلف در منظومه شمسی تقویت شده است.برای یافتن نمونههای احتمالی حیات در اقیانوس های فرازمینی باید به پوسته ضخیم یخ در عمق سیارات نفوذ کرد.به گفته محققان، قمر انسلادوس احتمالا حاوی آب و مواد معدنی بوده و یکی از بهترین مکانها برای یافتن حیات میکروبی محسوب میشود؛ همچنین منابع آبی در قمر اروپا نیز احتمالا دو تا سه برابر زمین است و عمق این اقیانوس فرازمینی حداقل ۱۰ برابر اقیانوسهای زمین تخمین زده میشود.آژانس فضایی اروپا (ESA) در برنامه تحقیقاتی JUICE قصد دارد سه قمر یخی مشتری شامل اروپا، گانیمد و کالیستو را تا سال ۲۰۳۰ میلادی با هدف یافتن آب و نمونههای احتمالی حیات مورد بررسی قرار دهد.
ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:سیارات, مریخ نورد کنجکاوی ناسا,اقیانوسهای زمین ,تریتون,گانیمد ,اروپا ,سیاره سرخ ,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
معناى لغوى فسيل عبارتست از چيزى که از حفارى بدست آمده باشد . اما امروزه براى آن معناى ديگرى متصورند و آن را مدرک و دليلى شناخته شده از حيات گذشته مى دانند ؛ به عبارت ديگر فسيلها ، اجساد و بقايا و آثار موجوداتى مى باشند که پس از مرگ در بين رسوبات دفن شده و همراه با آنها تحت تاثير پديده سنگ شدگى ( دياژنز ) قرار گرفته اند . بنابراين فسيلها انواع باقيمانده جانورى و گياهى نظير جسم حيوانات و استخوانهاى مربوط به آنها ، تنه گياهان قديمى و ساختمان شان ، کرمهاى نرم ، ستاره هاى دريايى و غيره ( از نقطه نظر تشريحى ) و آثار و مواد به جامانده از آنها نظير فضولات ، مدفوعات ، تخم ها ( آثار طبيعى ) و اثر لانه ها ، آشيانه ها ، رد پاها ( آثار مصنوعى ) را شامل مى شود و تمامى اينها بطور مستقيم توسط موجودات که در گذشته مى زيسته اند ، بوجود آمده اند . بدين ترتيب براى آنکه يک شى فسيل به حساب آيد ، بايستى بقايا و يا آثار فعاليت زيستى موجودات گذشته باشد . بطور کلى فسيلها به دو گروه تقسيم مى نمايند :
1- فسيلهاى اندامى
2- فسيلهاى اثري
منظور از فسيلهاى اندامى بقاياى حقيقى موجودات زنده مى باشند که در حالات بسيار مساعد شکل آنها با شکل موجود زنده اصلى اوليه کاملا تطبيق مى کند و تغيير زيادى در آن صورت نگرفته است . اما فسيلهاى اثرى علائم غير مستقيم حيات هستند که توسط موجودات بر جاى گذاشته شده اند . جاى پاهاى دايناسور ، اثر نقب زدن کرمها ، اثرات ناشى از خزيدن تريلوبيت ها و ساير شواهد فرايندهاى حيات همچون فضولات و مدفوعات که بصورت فسيل در آمده اند همگى جزء فسيلهاى اثرى محسوب مى گردند .
حال اين سوال مطرح مى شود چه فسيل هايى را با ارزش مى خوانيم ؟ در جواب بايد گفت فسيل هاى راهنما (Index Fossils). آن دسته از فسيل ها به اين نام خوانده مى شوند که :
1- شناسايي آنها آسان است.
2- بسيار فراوانند.
3- داراى عمر کوتاه بوده اند.
4- از گسترش جغرافيايى قابل توجهى برخوردارند .
GSI.سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی ایران ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:فسيل ,سنگواره,دايناسور ,باقيمانده جانورى و گياهى,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
ابداع تکنیکهای جدید در حوزه استخراج نفت باعث افزایش سودآوری و تحول چشمگیر صنعت نفت میشود.
به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، طی سالهای اخیر روشهای پیشرفتهای برای استخراج نفت ابداع شدهاند که علاوه بر کاهش هزینهها، باعث سودآوری صنعت نفت میشود.به ادعای آژانس بینالمللی انرژی، ابداع روشهای جدید استخراج نفت بویژه در آمریکا میتواند این کشور را تا پنج سال آینده به رده اول تولیدکننده نفت جهان ارتقا داده و عربستان را به رتبه دوم تنزل دهد.در یکی از روشهای جدید که توسط محققان شرکت ElectroPetroleum ابداع شده است، نفت سنگینتر با کمک برق استخراج میشود؛ این روش شامل استفاده از دو الکترود است؛ الکترود بار مثبت در نزدیکی سطح و الکترود بار منفی با مته به عمق زمین نفوذ میکند و برق از طریق الکترودها منتقل شده و داخل سنگها میشود.الکترودها مانند آهن لحیم کاری گرم میشوند؛ صخرههای حاوی نفت دارای مقادیر بالای آب هستند و آب با انتقال گرما به نفت، امکان استخراج آسانتر طلای سیاه را فراهم میکند.جریان الکتریسیته بخشهایی از مولکولهای هیدروکربن را شکسته و باعث کاهش تراکم نفت میشوند که کاهش چگالی نفت بدون ترکیب گرما و برق در پمپهای معمولی تقریبا غیرممکن است.در همین زمان بارهای مثبت و منفی الکترودها نیروی محرکی ایجاد میکنند که باعث حرکت آب و نفت در جهت خلاف الکترودهای بار منفی و پمپاژ آسان نفت از چاه میشود.مزیت ویژه این روش عدم نیاز به آب است؛ بطور معمول برای استخراج نفت سنگین از عمق صخرهها از بخار آب با فشار بسیار زیاد استفاده میشود.استفاده از حلال بعنوان جایگزین بخار آب نیز روش دیگری برای افزایش توان استخراج نفت از ماسههای نفتی محسوب می شود که توسط محققان شرکت N-Solv ابداع شده است.در این روش حلال باعث کاهش گرانروی (ویسکوزیته) نفت شده و میتواند در دماهای بسیار پایین نیز عمل کند که در مقایسه با روش های متداول به آب بسیار کمتری نیاز دارد.فناوری شکست هیدرولیکی (hydraulic fracturing) نیز روش دیگری برای استخراج نفت محسوب میشود که شباهت زیادی به روش متداول در صنعت گاز دارد. ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب: صنعت نفت,استخراج نفت,طلای سیاه ,تکنیکهای جدید ,ماسههای نفتی,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
دانشمندان چینی، انگلیسی و آلمانی کشف کرده اند که بدترین انقراض تاریخ زمین به دلیل بروز گرمای بسیار زیادی که قابل تحمل نبوده، روی داده است.به گزارش خبرگزاری مهر، این انقراض انبوه پایان دوره پرمین موجب از بین رفتن گونه های گیاهی و جانوری زمین در 250 میلیون سال پیش و پس از آن ایجاد پنج میلیون سال منطقه مرده شد- دوره ای که در آن سیاره شاهد ورود هیچ گونه جدیدی نبود.نتایج این تحقیقات در نشریه ساینس منتشر شده است.
مطالعه مشترک توسط دانشگاه علوم زمین چین، دانشگاه لیدز انگلیس و دانشگاه ارلانگن نورنبرگ آلمان نشان می دهد دلیل نابودی طولانی مدت در کره زمین افزایش دمای مرگبار بر روی زمین بوده است : یعنی افزایش تا 50 تا 60 درجه سانتی گرادی دما در خشکی و افزایش 40 درجه ای در سطح آب.یادونگ سون مجری 27 ساله این تحقیقات که دانشجوی مشترک دانشگاه علوم زمین چین و لیدز است، می گوید: گرمای جهانی تا مدتها به انقراض انبوه پایان دوره پرمین مرتبط می شده اما این تحقیقات نخستین مطالعه ای که نشان می دهد افزایش بسیار زیاد دما مانع از آن شد که تا چندین میلیون سال حیات دوباره در منطقه استوایی پا بگیرد.به گفته وی همچنین این نخستین بررسی است که نشان می دهد دمای آب در نزدیکی سطح اقیانوس ها می توانسته به 40 درجه سانتی گراد برسد این میزان برای حیات دریایی مرگبار است و فوتوسنتز را متوقف می کند. مدل های اقلیمی حاکی از آن است که دمای سطح دریا نمی تواند از 30 درجه سانتی گراد بیشتر شود.
این محققان می گویند این یافته ها می تواند به ما کمک کند تغییرات اقلیم آینده را بشناسیم.منطقه مرده دنیای عجیبی بوده است: مناطق استوایی بسیار مرطوب بوده اما تقریبا هیچ چیز رشد نمی کرده است، هیچ رشد جنگلی نبوده و فقط سرخس و درختچه دیده می شده و به جز صدف هیچ ماهی و یا حیات دریایی در مناطق گرمسیری وجود نداشته است. و در واقع هیچ حیوانی نیز در خشکی نبوده و سوخت و ساز بسیار بالای حیوانات امکان تحمل این گرما را برای آنها ناممکن می کرده است.فقط در این بین مناطق قطبی بوده که می شد از گرمای طاقت فرسا و کشنده به آنجا پناه برد.
پیش از این انقراض انبوه، زمین از گیاهان و حیوانات از جمله خزندگان و دوزیستان اولیه و گستره وسیعی از موجودات دریایی از جمله مرجان و سوسن دریایی پر بود.
این محققان داده های 150 هزار دندان کوچک نوعی ماهی منقرض شده را در جنوب چین بررسی کردند. با مطالعه نسب ایزوتوپ اکسیژن را در این دندان ها بررسی کردند و توانستند میزان دما را در صدها میلیون سال پیش تشخیص دهند.
هوپا ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:انقراض,گرما,گرمای جهانی,دوره پرمین ,افزایش دمای مرگبار,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
ژئوفيزيک به بيان ساده مطالعه زمين با استفاده از روش هاى فيزيکى است اين دانش با فيزيک زمين وجو اطراف آن سروکار دارد.
قلمرو دانش ژئوفيزيک شامل زمينه هاى مطالعاتى زير مى گردد:
ژئودزى و گرانى سنجى:
اين بخش از ژئوفيزيک درباره شکل گرايش ميدان زمين بحث مى کند.
اين شاخه از دانش ژئوفيزيک درباره زمينلرزه ها و ديگر ارتعاشات زمين ناشى از انفجارات مصنوعي و همچنين در مورد ويژگيها و منشأ مغناطيس زمين و ديگر پديده هاى الکتريکى با منشاء طبيعى و مصنوعى بحث مى کند.
تکتوفيزيک :
اين بخش از دانش ژئوفيزيک درباره جنبه هاى فيزيکى زمين ساخت جهانى منطقه اى گفتگو مى کند.
ژئوترمومترى :اين بخش نحوه جريان يا شمارش حرارتى و توزيع آن در زمين را مورد بررسى قرار مى دهد.
ژئوکاسموگونى:
اين شاخه درباره جايگاه زمين در فضا و منشاء پيدايش آن بحث مى کند.
ژئوکرونولوژى :
اين شاخه درباره تاريخ زمين و حوادث گذشته زمين بحث مى کند.
ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب: ژئوفيزيک ,زمین شناسی,ژئودزى و گرانى سنجى,تکتوفيزيک,ژئوترمومترى,ژئوکاسموگونى,ژئوکرونولوژى, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
ژئومتیکس علم جمعآوری، تحلیل و تفسیر دادهها، بویژه دادههای مربوط به سطح زمین و همچنین مدلسازی، تحلیل و مدیریت داده های زمین مرجع است. بطور کلی ژئومتیکس علم و تکنولوژی مربوط به ویژگی و ساختار دادههای مکانی، روشهای بدست آوری، سازماندهی، طبقهبندی، بررسی کیفیت، تحلیل، مدیریت، نمایش و همچنین نیاز ساختاری برای استفاده از این اطلاعات میباشد.ژئومتیکس با طیف وسیعی از علوم مرتبط است که هرکدام برای ارائه تصویری از جهان فیزیکی می تواند مورد استفاده قرار گیرد. این علوم عبارتند از:
* سنجش از راه دور
* فتوگرامتری
* نقشه برداری
* سیستم های اطلاعات جغرافیایی
* سیستم تعیین موقعیت جهانی
ژئومتیکس از جمله علومی است که کاربردهای زیادی در علوم مختلف از قبیل موارد زیر دارد:
* محیط زیست
* مدیریت منابع زمینی
* آمایش سرزمین
* نظارت بر منابع طبیعی
* توسعه پایدار
* مدیریت سواحل
* برنامه ریزی شهری
* و...
GEOLOGICAL SURVEY OF IRAN ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:ژئومتیکس,زمین شناسی,مدلسازی و تحلیل ,داده های زمین, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
رسوبات رسی باستانی بر روی مریخ ممکن است نشاندهنده این موضوع نیاشد که این سیاره زمانی در اصل یک سیاره گرم و مرطوب بوده است.با وجود اینکه تصور می شده است که تنها راه تشکیل رسویات رسی 4میلیارد ساله مریخ، وجود آب به حالت مایع بوده ،ممکن است ساختار های رسی از طریق سرد شدن گدازه ها تشکیل شده باشد.این ساختار ها در قدیمی ترین بخش ها متعلق به 3.7 الی 4.1 میلیارد سال قبل است.زمانیکه Mars Express ومدارگرداکتشافی مریخ چندین سال قبل این مواد معدنی را در سطح مریخ کشف کردند دانشمندان زمین شناس، تشکیل آنها را ناشی از وجود مقادیر زیادی آب یر روی سیاره و تغییرات بروی سنگهای بازالتی سطوح سیاره عنوان نمودند.ولی در سال قبل تعدادی از دانشمندان اعلان کرده اند که فعالیتهای هیدروترمال زیرزمینی،می تواند آبی راکه برای تشکیل رسوبات رسی لازم است را فراهم سازد.
September 9th, 2012
By Erin Wayman ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:سطح مریخ,لایه های رسی,گدازه ها,وجود آب,هیدروترمال, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
سيستم اطلاعات جغرافيايى(Geographic Information Systems) يا GIS يک سيستم کامپيوترى براى مديريت و تجزيه و تحليل اطلاعات مکانى بوده که قابليت جمع آورى، ذخيره، تجزيه وتحليل و نمايش اطلاعات جغرافيايى (مکانى) را دارد. داده هادريک (GIS) بر اساس موقعيتشان نشان داده مى شوند.تکنولوژى GIS با جمع آورى و تلفيق اطلاعات پايگاه داده هاى معمولى، به وسيله تصوير سازى و استفاده از آناليز هاى جغرافيايى، اطلاعاتى را براى تهيه نقشه ها فراهم مى سازد. اين اطلاعات به منظور واضح تر جلوه دادن رويدادها ، پيش بينى نتايج و تهيه نقشه ها به کار گرفته مى شوند.
دريک سيستم اطلاعات جغرافيايى واژه جغرافيايى يا(Geographic) عبارت است از موقعيت موضوع هاى داده ها، برحسب مختصات جغرافيايى (طول و عرض).
واژه (Information) يا اطلاعات نشان مى دهد که داده ها در GIS براى ارائه دانسته هاى مفيد، نه تنها به صورت نقشه ها و تصاوير رنگى بلکه بصورت گرافيک هاى آمارى، جداول و پاسخ هاى نمايشى متنوعى به منظور جستجوهاى عملى سازماندهى مى شوند.واژه(System) يا سيستم نيز نشان دهنده اين است که GIS از چندين قسمت متصل و وابسته به يکديگر براى کارکرد هاى گوناگون، ساخته شده است. ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:سيستم اطلاعات جغرافيايى,GIS,سيستم کامپيوترى ,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
اکتشاف مواد معدنی ، زیربنای اقتصاد و صنعت هر جامعه را تشکیل میدهند. بشر از همان آغاز آفرینش خود و در طول تاریخ ، بر حسب نیازمندیها و شناخت ، از مواد معدنی استفاده کرده است. اکنون نیز انسان ، از تمامی مواد معدنی به حالتها و شیوههای گوناگون ،اقدام به اکتشاف مواد معدنى و بهرهبرداری ار آنها مینماید. به عبارت دیگر ، همین مواد معدنی هستند که پاپه و اساس تمدن را تشکیل میدهند. در رسیدن به اهداف فوق ، روشهای مختلف تجزیه مواد معدنی ، روشهای ژئوفیزیکی و ژئوشیمیایی و فرآوری مواد انجام میگیرد. همچنین در انجام پروژههای مختلف اکتشافی باید به مسائل زیست محیطی نیز دقت لازم را مبذول داشت.
تاریخچه
از آغاز آفرینش ، انسان همواره از مواد پوسته زمین در جهت رفع نیازمندیهای زندگی و دسترسی به رفاه بیشتر استفاده کرده است. سنگها و کانیهای غیر فلزی اولین موادی هستند که انسان اولیه آنها را به کار برده است. آثار بدست آمده از کاوشهای باستان شناسی حاکی از آن است که انسانهای اولیه از فلینت ، چرت و دیگر سنگهای سخت برای ساختن اسلحه و کندن غارها استفاده نمودهاند و همچنین خاک رس و سنگ را برای ساختن ظروف گلی و اهرام شگفت انگیز مورد استفاده قرار دادهاند.ظهور انسان و اشیای دست ساز بشری در عصر پارینه سنگی (Paleolithic old stone age) در 750 هزار سال پیش از میلاد آغاز گشته است. بر اساس مطالعات باستان شناسی ، طلا Au نخستین فلزی بوده که بشر به صورت خالص از رودخانهها جمع آوری نموده و مس نیز نخستین فلزی است که انسان قادر به ذوب آن شده است. در مورد تاریخ استفاده از مس نظرات ضد و نقیضی دیده میشود. گروهی استفاده از آن را در حدود 20 هزار سال پیش از میلاد ، و عدهای تاریخ استفاده آن را به حدود 12 هزار سال پیش از میلاد و به کشور مصر نسبت میدهند.
سیر تحولی
· بر طبق نوشتههای هرودت ، یونانیان در سالهای 420 تا 384 قبل از میلاد از رگههای کوارتزی برای کشف ذخایر طلا استفاده نمودهاند.
· ابو علی سینا ، فیلسوف و دانشمند ایرانی ( 1037 ـ 980 میلادی ) اولین کسی به شمار میرود که مواد معدنی را تقسیم نموده است. این رده بندی شامل سنگها ، فلزات ، سولفورها ، نمکها و ترکیبات دیگر میباشد.
· اولین نظریه در مورد منشأ مواد معدنی توسط جورج اگزیکولا در سال 1556 ارائه شد. این دانشمند به کمک مطالعات دقیق انجام شده روی ناحیه معدنی ارزبرگ آلمان ، چگونگی تشکیل این ذخیره را به طور سیستماتیک بیان نمود. در قرن هیجدهم مجددا پژوهشهایی در زمینه چگونگی تشکیل مواد معدنی به خصوص در منطقه ارزبرگ آلمان توسط دلیاس ( 1770 ) ، هنگل (1725) ، زیرمن ( 1746) انجام شد.
· در اواخر قرن هیجدهم ، ورنر از آلمان و جیمز هاتن از اسکاتلند ، دو نظریه متفاوت در مورد منشا مواد معدنی ارائه دادند و بحثهای زیادی در این باره آغاز گردید. ورنر در سال 1775 نظریه نپتونیست را ارائه نمود. بر طبق این نظریه سنگهای رسوبی و سنگهای آذرین و حتی رگهها از طریق تهنشینی در اقیانوس به وجود آمدهاند. هاتن نیز در سال 1778 نظریه پلوتونیست را پیشنهاد کرد. وی ضمن رد کردن نظریه ورنر ، معتقد بود که سنگهای آذرین و مواد معدنی مذاب از اعماق زمین منشا گرفتهاند.
· در اواخر قرن نوزدهم ، دانشمندان آمریکایی و اروپایی در مورد نحوه تشکیل مواد معدنی نظریههای مختلف دیگری ارائه دادهاند. مطالعه و پژوهشهایی که تا کنون در زمینه منشا و چگونگی تکشیل کانیها توسط دانشمندان انجام شده موجب ارائه تئوریهای جدید شده که اکتشاف مواد معدنی را در تمامی مراحل کم هزینهتر ، آسانتر و با موفقیت آمیزتر نموده است.
· برخی ساکنان اولیه ایرانیان را نخستین ذوب کنندگان و استفاده کنندگان از فلز مس تصور میکنند و تاریخ آن را به حدود 9 هزار سال پیش از میلاد میدانند. با این حال ، به نظر بسیاری از باستان شناسان استخراج و ذوب مس توسط ساکنان اولیه ایران و در محلی به نام تل ابلیس صورت گرفته است. بر اساس شواهد باستان شناسی و معدن کاری قدیمی ، مرکز ، شرق و شمال ایران دارای کهنترین پیشینه فلزگری میباشند. اواخر هزاره هفتم در ایران را مرحله گذر از عصر نو سنگی به عصر فلزات میدانند، در حالی که عصر نو سنگی در اروپا تا هزاره چهارم ادامه داشته است.
رده بندی کانسارها
امروزه سه رده بندی برای کانسارها مودر استفاده قرار میگیرد که ممکن است با توجه به شرایط خاص یک کانسار ، یکی بر دیگری ترجیح داده شود. این رده بندیها بصورت زیر میباشد:
رده بندی نیگلی کانسارها ( 1929 ):
o کانسارهای نفوذی
o کانسارهای آتشفشانی
· رده بندی کانسارها توسط اشتایدرون:
o کانسارهای نفوذی و ماگمایی
o کانسارهای پنوماتولیتی
o کانسارهای گرمابی
o کانسارهای حاصل از گازها و بخارات درونی که به مناطق سطحی راه مییابند.
· رده بندی کانسارها توسط لیندگرن:
o تجمع کانیها در اثر انجام واکنشهای شیمیایی
o تغییرات و تجمع مکانیکی مواد معدنی ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:اکتشافات معدنی,کانسارها,مواد معدنی,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
تمام کانی ها قابلیت انعکاس نور را دارند که این امر باعث می شود چشم انسان قادر به مشاهده آنها باشد.برخی از مواد کانی دارای خصوصیت جالب فیزکی بنام فلورسانس هستند.این مواد کانی این قابلیت را دارند که بطور موقت میزان کمی از نور را جذب و کمی بعد آنرا در طول موجهای مختلف آزاد کنند.این تغییر در طول موج باعث تغییر نور موقت ماده کانی به چشم انسان می شود.این تغییر رنگ کانی مواد فلورسانت در تاریکی و توسط نور ماورا بنفش چشم گیر تر خواهد بود.
فلورسانس چگونه کار می کند؟
1- یک فوتون با یک الکترون مستعد در کانی برخورد می کند.
2-انرژی ایجاد شده الکترون را برانگیخته می کند و باعث جهش موقت آن به اوربیتال بالاتر می گردد.
3- الکترون برانگیخته شده به اوربیتال اصلی خود برمی گردد.
4- الکترون انرژی ذخیره شده را بوسیله ساطع کردن فوتون در یک طول موج طولانی تر آزاد می کند.
© 2005-2011 Geology ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:کانی,فلورسانت,فلورسانس,فوتون,الکترون , ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
امروزه انجام مطالعات و تحقيقات زمين شناسى دريايى در جهت اهداف مختلف اقتصادى، امنيتى، سياسى، نظامى، زيست محيطى و... با استفاده از تکنولوژى هاى پيشرفته و متدهاى نوين، امرى اجتناب ناپذير تلقى مى شود. در همين راستا، وجود صدها مرکز تحقيقاتى و آموزشى و همکارى هاى فيمابين در کشورهاى پيشرفته قابل توجه و تامل مى باشد. نگاه همه جانبه و فراگير به حوزه مطالعات دريايى امرى بديهى محسوب شده و ناگفته پيداست که انجام اين تحقيقات و مطالعات، دستاورها و نتايج قابل توجهى در پى خواهد داشت. از جمله اين دستاوردها ميتوان به ارتقاى کمى و کيفى دانش فنى، متدها و فن آورى ها، مدل سازى و ارائه الگوهاى تحقيقاتى، بهره مندى از مزاياى ذخاير آبى و زير آبى اشاره کرد که همگى آنها تاثيرات محسوس و غير محسوس در امور روزمره زندگى خواهند داشت. استفاده بهينه از منابع مهم دريايى، علاوه بر مزيت هاى اقتصادى، از ديدگاه مسايل دفاعى و نظامى نيز حائز اهميت مى باشد . درياها و اقيانوس هند يک راه ارتباطى مهم و استراتژيک براى کشور ما مى باشند. براى حفظ و حراست از هر کشور، شناسايى دقيق و علمى درياها تا حريم قانونى آن کشور ضرورى است. آن کشورى که شناخت کامل و علمى از بستر درياها و ويژگيهاى رسوبى، ريخت شناسى، فيزيکى و شيميايى درياهاى خود داشته باشد، قطعاً در شرايط بحرانى، علمى تر و اصولى تر عمل خواهد نمود. در کشورهاى پيشرفته لزوم شناسايى بستر درياها از ديرباز احساس شده است، اما در کشور ما با داشتن مرزهاى آبى وسيع در شمال و جنوب (بيش از 3000 کيلومتر بدون احتساب مرزهاى رودخانه اى) اطلاعات بسيار ناچيزى از بستر دريا وجود دارد.هم اکنون آنچه که براى ما ضرورى و مهم مى نمايد آنست که با توجه به واقعيات امر، ويژگيهاى پهنه هاى آبى در شمال و جنوب کشور را بر اساس مقتضيات و مصالح عمومى، منافع ملى و نيازهاى مقطعى و دراز مدت شناسايى و مطالعات زمين شناسى دريايى را جدى تلقى نماييم.آنگاه نتايج اين مطالعات مى تواند درامور غير نظامى (محيط زيست، شيلات، کشتيرانى، احداث سازه هاى دريايى و...) و راهبرد امنيتى ـ دفاعى کشور (احداث و صيانت از نيروگاه هاى اتمى، فعاليت هاى نظامى ـ دفاعى نيروهاى مسلح جمهورى اسلامى) مورد استفاده قرار گيرد.
بطورکلى از مهمترين کاربردهاى زمين شناسى دريايى به موارد زيرميتوان اشاره نمود:
کشف منابع غير زنده اقتصادى بستر و زير بستر درياها
شناسايى وضعيت زمين شناسى مهندسى بستر و زير بستر دريا به منظور:
انجام پروژههاى لوله گذارى و کابل کشى
انجام پروزه هاى حفارى تونل ها
انجام مطالعات زمين شناسى مهندسى مربوط به سکوهاى نفتى
کشف مناطق ريسک پذير براى برنامهريزيهاى بلندمدت عمرانى و توسعه اى
انجام بررسى هاى باستان شناسى و کشف اشياگمشده و مدفون در بستر
تعيين محل هاى مناسب جهت دفع زباله هاى شهرى واتمى
زيربناى مسائل امنيتى و سياسى يک کشور مرهون دانش و آگاهى علمى آن کشور ميباشد. کشورى مانند ايران که از دو سو داراى مرز آبى است، مسائل امنيتى پيچيده تريخواهد داشت. ايجاد امنيت در مرزهاى آبى بسيار دشوارتر از مرزهاى خشکى است. بدونشناسايى دقيق بستر، زير بستر، شکل و تغييرات ساحل ، عمق دريا، منابع اقتصادى آبى وزير زمينى امکان تعيين رژيم حقوقى دريا، تعيين مرزهاى آبى، ايجاد امنيت در حريمحقوقى دريا و در نتيجه جلوگيرى از تجاوز ديگر کشورها امکان پذير نخواهد بود. کشورهايى که شناخت کمترى از ريخت شناسى و زمين شناسى بستر و زير بستر دارند بيشتردر معرض خطر تجاوز قرار مى گيرند. لذا لزوم مطالعات زمين شناسى دريايى در کشورايران در درياى خزر، درياى عمان و خليج فارس امرى انکار ناپذير است.
امروزه دراکثر کشورهاى پيشرفته ، مطالعات و تحقيقات دريايى به جهات عديده ، از جمله تنوع فرايندهاى زيستى وزمين شناسى ، وجود منابع اقتصادى و گذرگاههاى ارتباطى بين الملل ،ضرورى مى باشد . اين تحقيقات در مسير اهداف مختلف اقتصادى ، سياسى ، نظامى ، زيست محيطى و... با استفاده از تکنولوژيهاى پيشرفته و متدهاى نوين ، در بهترين سطح و حتيدر زمينه ريزترين پديده ها صورت ميگيرد . در همين راستا ، وجود صدها مرکز تحقيقاتى و آموزشى و همکاريهاى فيمابين و نزديک در کشورهاى پيشرفته قابل توجه و تامل است .آنچه که در اين مراکز مهم و جالب است ، نگاه همه جانبه به حوزه مطالعات دريايى طبيعى است که تحقيقات آن چنان وسيع و همه سونگر ، نياز به دانش فنى ، تجهيزات ، اعتبارات کافى و پيشتوانه اى هماهنگ دارد و پيداست از دستاوردها و نتايج اين پژوهشها به بهترين وجه بهره مند مى گردند. از جمله اين دستاوردها ، ارتقاى کمى وکيفى دانش فنى ، متد و فن آورى ها ، مدل سازى و ارائه الگوهاى تحقيقاتى ، بهره مندى از ذخاير آبى و زير آبى است که در زندگى بشر آثار محسوس و غير محسوس خواهند داشت .در کشور فرانسه با کمتراز 20% وسعت ايران ، يک موسسه تحقيقاتى دريايى با 7 کشتى اقيانوس پيما ، 2 زير دريايى ، 24 مرکز و ايستگاه ، 72 آزمايشگاه و سرويس تحقيقاتى جهت مطالعات دريائى و اقيانوس شناسى وجود دارد .در حاليکه کشور ما به رغم داشتن درياى خزر به وسعت 436000 کيلومتر مربع ، خليج فارس به وسعت 226000 کيلومتر مربع وهمچنين قسمتى از درياى عمان ، اطلاعات ما در خصوص بستر درياها ، رسوبات ، جريانهاى دريائى ، تغييرات مورفولوژيکى ، شيمى آبها ،زمين شناسى مهندسى سواحل و.. ناچيزاست .
با عنايت به مراتب فوق و با توجه به حساسيت اين بررسيها درتعيين قلمرو آبيکشور و اهميت نقش درياها و مناطق ساحلى کشور در توسعه پايدار ملى مى بايست گامهاى بزرگى در جهت مطالعات زمين شناسى دريايى برداشت.
|
|
GEOLOGICAL SURVEY OF IRAN ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:زمین شناسی دریایی,زمین شناسی,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
دانشمندان دراسترالیا ممکن است موفق به یافتن قدیمی ترین فسیل کشف شده از بدن حیوانات شده باشند. این یافته ها ممکن است ساعت تفکر علمی جهان در ارتباط با پیدایش زندگی حیوانات بر روی زمین را به عقب بازگرداند.نتایج حاصله نشان می دهد که این موجودات اولیه اسفنج مانند در صخره های اقیانوسی در حدود 650 میلیون سال پیش می زیسته اند.
ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:قدیمی ترین فسیل کشف شده,موجودات اولیه اسفنج ,فسیل , ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
در طول قرن 20th، بسیاری از مردم هرگز تصوری از کانادا را به عنوان یک تولید کننده مهم الماس در دنیا، نداشتند.
آنها دانش خود را از عملیات معدن کاری در آفریقا و مراکز تجارت الماس در اروپا کسب کردند. همه چیز در سال 1991 شروع به تغییر کرد و آن زمانی بود که دو زمین شناس به نام های Chuck Fipke و Stewart Blusson مدارک و شواهدی را یافتند که نشان دهنده ی وجود الماس در رگه های کیمبرلیت (Kimbelite) در حدود 200 مایلی شمال یلونایف (Yellowknife) در سرزمین های شمال غربی بود. یکی از این رگه ها توسط BHP Billiton به معدن الماس EKATI گسترش پیدا کرد و برای اولین بار الماس های تجاری در سال 1998 در کانادا تولید شدند.
کانادا: یک تولید کننده اصلی الماس
کشف EKATI منجر به یکی از شدیدترین تلاش ها برای اکتشاف معدن در تاریخ آمریکای شمالی شد و هزاران نفر به شمال کانادا سفر کردند.
در سال 2006، سه معدن اصلی بیش از 13 میلیون قیراط از الماس و جواهر در سال تولید می کردند و کانادا از نظر تولید الماس در جهان مقام سوم را به خود اختصاص داده بود. فعالیت های مرتبط با تولید الماس، میلیاردها دلار را در تجارت برای اقتصاد شمال کانادا به ارمغان آورد. ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:اکتشاف معدن,کانادا ,الماس ,معدن الماس ,قیراط ,, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
ژئوتکنيک دانش پويايى است که محيط مکانيکى زمين شناسى وعملکرد آن را به مهندسان مى شناساند .مهندسى ژئوتکنيک شاخه اى از مهندسى عمران مى باشد که هدف آن مطالعه مصالح طبيعى موجود در لايه سطحى زمين است.
بطور کلى اين علم شامل کاربرد مفاهيم مکانيک خاک ومکانيک سنگ در مسائل طرح پى مى باشد.مکانيک خاک شاخه اى از علوم مهندسى است که به مطالعه مشخصات فيزيکى ورفتار توده خاک تحت بارهاى وارده مى پردازد .مهندسى پى (فونداسيون) کاربرد اصول مکانيک خاک در مسائل علمى است .
ژئوتکنيک مطالعه رفتار مهندسى سنگها وخاک ها در محل اجراى طرح هاى عمرانى وارائه راه حل هاى مناسب جهتبهسازى شرايط زمين است.
فرق ژئوتکنيک با ژئومکانيک اين است که در ژئوتکنيک رفتار مهندسى سنگها وخاکها در محل اجراى طرح مطالعه مى شود وراه حل ارائه مى گردد اما در ژئومکانيک اين رفتار در آزمايشگاه مورد مطالعه قرار مى گيرد.
مهندسی ژئوتکنیک یکی از شاخههای مهندسی عمران است که سالیان اخیر در پی رشد روزافزون تاسیسات حیاتی و صنایع بزرگ از یک سو و خسارات وارده بر مناطق زلزله خیز از سوی دیگر، موجب شده تا این رشته از دیدگاه بررسی تاثیر رفتار لرزهای خاک بر مستحدثات بسیار مورد توجه قرار گیرد. زیرا، طراحی لرزهای یا مقاوم سازی سازهها با ملحوظ نمودن ابعاد ژئوتکنیکی آن امری اجتناب ناپذیر است
داده هاى ژئوتکنيکى، آن دسته اطلاعات مربوط به زمين هستند که در برنامه ريزى، اکتشاف طراحى، ساخت و بهره بردارى از سازه هاى مهندسى و پروژه هاى عمرانى و معدنى به کار رفته و ايمنى و کارايى موثر آنها را تضمين مى کنند. اين اطلاعات دامنه گسترده اى از داده ها را،در زمينه هاى مکانيک خاک، مکانيک سنگ، منابع آب، لرزه خيزى،مهندسى عمران و زمين شناسى مهندسى و زيست محيطى، شامل مى شوند. داده هاى ژئوتکنيکى هر پروژه عمرانى يا معدنى در طى مراحلى چند و به توسط روشهاى مختلف اکتشاف سطحى و زير سطحى، توليد مى شوند. اين داده ها ممکن است به صورت خام بوده و يا داده هايى باشند که مورد تعبير و تفسير قرار گرفته اند.
ثبت دامنه
|
نویسنده: پیمان کیان.
׀ تاریخ: برچسب:ژئوتکنيک,مهندسى سنگها وخاکها,ژئومکانيک,سازه هاى مهندسى ,پروژه هاى عمرانى و معدنى, ׀ موضوع: <-CategoryName->
׀
|
صفحه قبل 2 3 4 5 ... 6 صفحه بعد
|